Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪ́ΑΣ: “Καταδικάζουμετο πόρισμα του υπουργείου Δικαιοσύνης που εισηγήθηκε την κατάργηση του Πρωτοδικείου Αιγίου”

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αχαΐας καταδικάζει το πόρισμα της Επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Παγκόσμιας Τράπεζας που εισηγήθηκαν μεταξύ άλλων την κατάργηση του Πρωτοδικείου Αιγίου.
Το Πρωτοδικείο Αιγίου, εδρεύει σε ένα σύγχρονο δικαστικό Μέγαρο που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Αιγιάλειας και της ευρύτερης περιοχής.
Με αριθμό ανω των τριών χιλιάδων υποθέσεων σε ετήσια βάση, δηλαδή αρκετά μεγαλύτερο του προβλεπόμενου επιθυμητού ορίου των δύο χιλιάδων υποθέσεων, για την κατάργηση.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα παραπάνω, δεν τεκμηριώνεται η “ανάγκη της κατάργησης”, αφού κτηριακό θέμα δεν υφίσταται, ενω το όριο των υποθέσεων είναι αρκετά μεγαλύτερο από το σκεπτικό της Επιτροπής

Για τον λόγο αυτό, στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και καλούμε όλους τους πολίτες της Αιγιάλειας να είναι συμμετέχουν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου την Τετάρτη 13/12/2023 και ώρα 10 πμ στο δικαστικό Μέγαρο Αιγίου.

Κύριε Μητσοτάκη, κ. Φλωρίδη κα. Αλεξοπούλου, κ. Κατσανιώτη και κ. Φωτήλα, τα Πρωτοδικεία ανήκουν στην κοινωνία μας, για να υπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών και όχι να εξυπηρετούν τους αριθμούς των τραπεζών.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪ́ΑΣ