Ο Τομέας Αγροτικού της Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών

Ο Τομέας Αγροτικού της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Αχαΐας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αθ. Σωτηρόπουλο, τον αντιπρόεδρο Β. Καρέλη και τον Γενικό Διευθυντή  Μ. Σταυρόπουλο της Παναιγιαλείου Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΕΣ) στα γραφεία της στο Αίγιο.

Κατά τη  διάρκεια της συζήτησης θίχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  η ΠΕΣ, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι σταφιδοπαραγωγοί  από την ανάλγητη και κατά την άποψή μας εχθρική στάση της κυβέρνησης, στην υποστήριξη του ιστορικού, μοναδικού και εθνικού προϊόντος της σταφίδας και των σταφιδοπαραγωγών.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί αρνείται επίμονα και συνειδητά να βρει λύση στην απορρόφηση της πλεονάζουσας ποσότητας σταφίδας, που αποδεδειγμένα προέκυψε κατά τη χρονική περίοδο της πανδημίας και έκτοτε μεταφέρεται από χρόνο σε χρόνο, με αποτέλεσμα να συμπιέζονται οι τιμές πώλησης του προϊόντος και να οδηγούνται κυριολεκτικά σε απόγνωση και στην οριστική εγκατάλειψη της καλλιέργειάς τους οι σταφιδοπαραγωγοί της χώρας μας.

Θέλουμε να κάνουμε σαφές, ότι ως Κίνημα είμαστε στο πλευρό των αγροτών και των συλλογικών τους σχημάτων που αγωνίζονται για τη στήριξη του εισοδήματός τους. Θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα  να βρεθεί  λύση στο νέο «σταφιδικό ζήτημα»  σύμφωνα με τις προτάσεις της ΠΕΣ για αναλογική απορρόφηση των αδιάθετων αποθεμάτων από όλες τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και διάθεσή τους για διάφορους κοινωφελείς σκοπούς ( σχολεία, νοσοκομεία, στρατό, δομές φιλοξενίας κλπ καθώς και για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων σε Ουκρανία και Τουρκία – Συρία.

Τέλος να υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση πως οι συνεταιριστικές ενώσεις όπως και η Παναιγιάλειος  Ένωση Συνεταιρισμών, δεν είναι απλές επιχειρήσεις αλλά οργανισμοί που έχουν ως μετόχους και μέλη τους αποκλειστικά και μόνο αγροτικούς συνεταιρισμούς και παραγωγούς, αποδέκτες των υπηρεσιών τους και προμηθευτές των προϊόντων τους είναι οι ίδιοι οι αγρότες.