Να αρθεί η μεταβατικότητα του 2ου Τμήματος του ΤΕΙ Αιγίου – Σύσκεψη με τους βουλευτές του Νομού

Η μονιμότητα και διατήρηση του Τμήματος Οπτικής του Παραρτήματος του ΤΕΙ Αιγίου ύστερα από δύο χρόνων αγώνες, συνεχίζει να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Οι ρητές διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τώρα παραμένουν αίολες και ανεπαρκείς, ώστε να εξασφαλίσουν ένα σίγουρο και ευοίωνο μέλλον του εν λόγω Τμήματος του τοπικού ΤΕΙ.

Αν θα συμπεριληθεί το τοπικό Τμήμα στα μηχανογραφικά δελτία του Υπουργείου για τις νέες Πανελλαδικές Εισαγωγικές Εξετάσεις, παραμένει χωρίς καμία διαβεβαίωση από αρμόδιες πηγές!

Οι προθέσεις της νέας Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Θα λέγαμε πως βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα σκοτεινό, εξαιρετικό σοβαρό και «ύπουλο» πρόβλημα και θα ΄πρεπε, αμέσως μετά τις γιορτές, να ενημερωθεί το Υπουργείο με επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν τη βιωσιμότητα και άψογη λειτουργικότητα του ΤΕΙ!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Πρέπει να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση για την παραμονή του ΤΕΙ»

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε στο ΤΕΙ Αιγίου και κάνοντας μια αναφορά στην πορεία του Ιδρύματος από την ίδρυσή του και το σχέδιο «Αθηνά» από το 2012 κατέληξε λέγοντας:

– «Τον Ιανουάριο του 2017 θ’ ανακοινωθούν τα νέα μηχανογραφικά για τις εξετάσεις του επόμενου έτους. Ο χρόνος, που απομένει, είναι πολύ λίγος και η πίεση πολύ μεγάλη. Πρέπει άμεσα να γίνει συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού, για να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση. Δεν θέλουμε νέες υποσχέσεις, αλλά υλοποίηση των παρελθόντων υποσχέσεων».

ΣΤΑΘΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγκαλέστε άμεσα σύσκεψη με τους βουλευτές του Νομού για το ΤΕΙ

Ο τ. Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, αναφέρθηκε και αυτός στο θέμα του ΤΕΙ λέγοντας:
– «Επί 42 συναπτά έτη, είμαι στα δημοτικά πράγματα είτε σαν δημοτικός σύμβουλος είτε σαν Δήμαρχος. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος στην Ελλάδα, με τέτοια πορεία. Όταν σας έλεγα, ότι πρέπει με την τ. Υπουργό Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου να… «τρέξουμε» το ΤΕΙ δεν με ακούσατε. Τώρα φοβάμαι ότι είναι αργά. Αν δεν γίνει κάτι, χτες, με τους βουλευτές του Νομού, πάει… χάθηκε το ΤΕΙ. Συγκαλέστε άμεσα σύσκεψη. Πρέπει όλοι να πάρουν θέση».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ (¨ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, Πέμπτη 22/12/2016)