Νίκος Καραΐσκος: «Ας μην χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης εναπόθεσης των απορριμμάτων σε Μονάδα Επεξεργασίας της Ηλείας»

Από το γραφείο του Αντιδημάρχου Αιγιαλείας κ. Νίκου Καραΐσκου, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής δήλωση:

«Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με μοναδικό θέμα την αναγκαιότητα λήψης απόφασης για την εγγραφή στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό Δήμου Αιγιαλείας οικονομικού έτους 2023, Κ.Α.20-6737.001 με τίτλο: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ».

Μάλιστα, επειδή το θέμα είναι τυπικό και η συνεδρίαση είχε οριστεί να γίνει δια περιφοράς και με μια απλή απάντηση «Ναι», «Όχι» ή «Λευκό» στο σχετικό e-mail. Ουσιαστικά, αφού ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2023 για τον Δήμο Αιγιαλείας είναι ακόμα υπό κατάρτιση, είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθεί άμεσα η απόφαση για δέσμευση πίστωσης, όπως ο νόμος προβλέπει, για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβαση με Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, για την εναπόθεση απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας, που βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης έως τις 19.04.2023, ενώ η συμβατική προθεσμία για την τρέχουσα προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Ήλιδας, είναι η 23.01.2023.

Με το να χάσουμε κι άλλο πολύτιμο χρόνο, κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων, με προοπτική που μόνο εφιαλτική μπορεί να χαρακτηριστεί για τη δημόσια υγεία. Ευελπιστώ ότι συγκεκριμένοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι σήμερα Δευτέρα δεν κατάφεραν, όλως τυχαίως και ταυτόχρονα όλοι μαζί, μέσα σε ένα ολόκληρο δίωρο να συνδεθούν στο διαδίκτυο και να ψηφίσουν, να μπορέσουν να είναι παρόντες την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ. στην έκτακτη συνεδρίαση που συγκαλείται ταυτόχρονα δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, ώστε να έχουμε απαρτία και να προχωρήσουμε τις διαδικασίες σύναψης της προγραμματικής σύμβασης με την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Π.Ε. Ηλείας».