Νέο επεισόδιο στο σήριαλ “Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας”

Το εσωτερικό παρασκήνιο στον ιστορικό Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιάλειας δεν έχει τέλος και πριν λίγο η κ. Μαίρη Χρονοπούλου έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησή της προς το Δ.Σ. του Συλλόγου, όπου εξηγεί τους λόγους που ουσιαστικά αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Ακολούθησε δελτίο Τύπου υπογεγραμμένο από έξι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, όπου παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για το πώς έφτασαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι ο Σύλλογος οδηγείται εκ νέου σε εκλογές. Με τον Εμπορικό κόσμο να έχει πλέον αγανακτήσει με αυτή την εικόνα του Συλλόγου, τη στιγμή που οι έμποροι επιζητούν ένα δυναμικό Διοικητικό Συμβούλιο που θα εστιάσει στα προβλήματά τους που μαστίζει τις επιχειρήσεις τους. Κάτι που φαίνεται ο Σύλλογος να έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα και να επικεντρώνεται στα “έσω” θέματα τόσους μήνες, αναζητώντας τη “χρυσή τομή” προκειμένου να βρει την ηρεμία και την ομοψυχία που θα τον αφήσει επιτέλους να λειτουργήσει ομαλά.

 

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΙΡΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας

Κυρία και κύριοι Συνάδελφοι

Όπως σας είναι ήδη γνωστό στις 10-10-16 ενωπιόν μας στην συνεδρίαση του Δ.Σ με αριθ. Πρακτικών Δ.Σ 381/10/10/2016 ο Πρόεδρος μας κ. Σωτήρης Μαμάσης μας διαβεβαίωσε ότι

ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΛΑΕΚ αφού αναμένουμε να υποβληθούν στον σύλλογό μας προσφορές και από αλλά διάφορα Κ.Ε.Κ.

ΤΥΧΑΙΑ όμως ανακάλυψα κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων μου ως Γενική Γραμματέας του  εμπορικού συλλόγου μας ότι μόλις την επομένη ημέρα δηλαδή  στις 11/10/2016 ο πρόεδρος κ. Μαμασης αυθαίρετα και χωρίς προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου μας υπέγραψε σύμβαση υλοποίησης  2 προγραμμάτων ΛΑΕΚ ύψους 23000 χιλιάδων ευρώ περίπου  με το Κ.Ε.Κ <<ΑΚΜΩΝ ΑΕ >>

Η Σύμβαση αυτή μάλιστα Δεν είχε πρωτοκολληθεί ούτε κατατεθεί στα εισερχόμενα ή εξερχόμενα έγγραφα του συλλόγου μας ώστε να μπορούμε να λάβουμε γνώση αυτής .

Επειδή αυτή η ανάθεση υλοποίησης έργου έγινε με κάθε μυστικότητα και χωρίς να τηρηθούν οι από το νόμο και το καταστατικό μας προβλεπόμενες διαδικασίες είναι  απολύτως παράνομη  και αντικαταστατική.  Συνεπώς  σε τέτοιου είδους  Διοικητικά Συμβούλια εγώ αρνούμαι  να συμμετάσχω, σας υποβάλλω με την παρούσα επιστολή  την  παραίτηση μου τόσο από το αξίωμα της Γενικής Γραμματέας του συλλόγου μας όσο και από Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου .

Με τιμή
Χρονοπούλου Μαρία
Αιγιο  9/11/2016

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

Η διαιώνιση της εσωστρέφειας στον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας δεν έχει φραγμό. Δυστυχώς, από το 2014 Μέλη των εκατέρωθεν Διοικήσεων εξήγγειλαν ευρέως τα ανύπαρκτα σημάδια κακοδιαχείρισης και των οικονομικών ατασθαλιών, δίχως να υπολογίζουν αν επί προεδρίας τους ίσως καεί η «γούνα» τους! Μετά φωνασκούσαν για τα «ανήθικα νιτερέσα» και την κακοδιαχείριση περαιωμένων προγραμμάτων.

Η συνεργασία για υλοποίηση προγραμμάτων επί Διοικήσεώς τους με ΚΕΚ έκτος Αιγιάλειας κάτι που σηματοδότησε και την μη στήριξη του τόπου μας, τι σήμαινε; Η επιλογή πρότασης συνεργασίας ιστοσελίδας του Συλλόγου σύμφωνα με όλες τις προτάσεις ήταν η πιο συμφέρουσα για το όφελος του Συλλόγου ή για το όφελος πολλών;; Οι προδιαγραφές που παρείχε ήταν ανάλογη άραγε και του ποσού που συμφωνήθηκε;; Εύλογα τα ερωτήματά μας.

Θέλοντας να δοθεί όπως διατυμπάνιζαν διέξοδο στο εσωτερικό αδιέξοδο επήλθε με ένα «πλούσιο παρασκήνιο» η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο του 2016 όπου και έφερε την αλλαγή σκυτάλης με την συγκρότηση του νέου Προεδρείου.

Δίχως να έχουμε την παραμικρή ενημέρωση ως Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα γεγονότα εσωτερικής ασυνεννοησίας και αλληλοκατηγορίας, αλλά και για το «αλαλούμ» που λάμβανε χώρα μεταξύ των Μελών του Προεδρείου και των πρωτόγνωρων σκηνών όπως το κλείδωμα της σφραγίδας του Συλλόγου, και στο αδιέξοδο που ήθελε να βάλει ΤΕΛΟΣ, όπως μας ομολόγησε η Γεν. Γραμματέας, δεχθήκαμε από την ίδια, πρόταση στήριξης και συνεργασίας. Η παραίτηση των 4 Μελών επέφερε την αναδιάρθρωση του Προεδρείου.

Πρόταση στήριξης και συνεργασίας όπως μας ζήτησε ή δηλώσεις για αντικαταστατικές συμπεριφορές στους ανθρώπους που η ίδια ζήτησε «χείρα βοηθείας»; Σωρεία συσκέψεων και ανταπόκρισης καλεσμάτων και επιστολών για ζητήματα τόνωσης και λύσεων της τοπικής αγοράς, άμεση εύρεση οικονομικών πόρων για τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου που επιζητούσε μέσω εμάς για το όφελος του Συλλόγου ή «ανακάλυψη» ενεργειών εν αγνοία της όπως δηλώνει;

 Ελλιπής ενημέρωση για τα προγράμματα ή αποδοχή αιτημάτων των Μελών για  συγκλήσεις Δ.Σ. με θέμα τα προγράμματα; Υπέρμαχη για το όφελος του Συλλόγου με κριτήρια την πιο συμφέρουσα προσφορά συνεργασίας-εγγεγραμμένες όλες οι προσφορές στο Βιβλίο Πρωτοκόλλου Αλληλογραφίας και ΌΧΙ οι Συμβάσεις ως εισερχόμενα ή εξερχόμενα έγγραφα καθότι διατηρούνται στο φυσικό αρχείο των εκάστοτε προγραμμάτων έτσι είθισται από όλες τις Διοικήσεις-αντλώντας κάθε είδους διαπραγμάτευσης με τα ΚΕΚ ή υπέρμαχη των «εν φαντασία» απολαβών που πίστευε; Αγωνίστρια για την εύρεση υποψηφίων καταρτιζόμενων σε προγράμματα ή αγωνίστρια για την σύγχυση τους και εν τέλει τις αμφιβολίες τους για τον Σύλλογο;

Άσκηση καθηκόντων σύμφωνα με τις αρμοδιότητες από την θέση της Γεν. Γραμματέως ή άσκηση καθηκόντων για την εξερεύνηση εγγράφων και αρχείων του Συλλόγου από την στιγμή που όλα ήταν σε κοινή θέα και είχε απεριόριστη πρόσβαση; Και εν τέλει τι ανακαλύφθηκε; Προφανώς το όφελος του Συλλόγου με την πιο συμφέρουσα προσφορά για το εν λόγω πρόγραμμα που διαμηνύει, ωστόσο στην πορεία ανακαλύφθηκαν και οι προθέσεις της!!!!

«Προστάτιδα» για την ενότητα του Συλλόγου ή «προστάτιδα» για την διάλυση της Διοίκησης όπου σύναψε συνεργασία μαζί μας και ιδίως από την στιγμή που δεν θα μπορούσε με μαθητική ακρίβεια να μετακινήσει κάποιον από εμάς αλλά αντιθέτως να προσχωρήσει κάποιος σε εμάς; Δικαίωση με το αποτέλεσμα του Πορίσματος που ετέθη στο αρχείο σύμφωνα με την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αιγίου και την θετική έκβαση για την πορεία του Συλλόγου όπου θα σήμανε  και το τέλος κάθε αμφιβολίας για τα πεπραγμένα της Διοίκησης 2004 -2014 άρα και την αρχή υγιούς συνδικαλισμού με το σχεδιασμό ενεργειών για το κλάδο μας ή  σχεδιασμός νέων  εσωπαραταξιακών περιπετειών με την παραίτησή της από τη θέση της Γεν. Γραμματέως και από Μέλος του Δ.Σ. με την στήριξη της μειοψηφίας, οπισθοδρομώντας για ακόμη μια φορά τον Σύλλογο και θέτοντάς τον σε εκλογές;

Οι προβληματισμοί δικοί σας.

   Οι υπογράφοντες,

Μαμάσης Σωτήριος

 Πίκουλα-Μπομποτσιάρη Ελισάβετ

Καραφωτιάς Μιλτιάδης

Ευαγγελίου Ευάγγελος

Μαυρίδης Σωκράτης

Ψυχογιάννης Νικόλαος