Νέοι μηχανικοί …με μεγάλες προοπτικές

Με ζήλο, ευρηματικότητα και ιδιαίτερη ζωντάνια ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, συμμετείχε στο Forum Ανάπτυξης που διεξήχθη στην Πάτρα στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2015, όπου παρουσιάστηκαν καινοτόμες δράσεις μαθητών από σχολεία της Αχαΐας.

Νέοι μηχανικοί 492Οι μαθητές μας -οι Spoiler όπως ονομάζονται- παρουσίασαν τα στάδια κατασκευής ενός σπορ αυτοκινήτου βασισμένου σε σχέδιο της Lamborghini Reventon, το οποίο θα μπορεί να κινείται με πεντάλ. Μάλιστα στην αίθουσα του συνεδρίου, είχαν μεταφέρει και παρουσίασαν δύο μοντέλα ποδηλάτων που είχαν μετατρέψει σε σπορ μηχανές.

Νέοι μηχανικοί 501Η παρουσίασή τους κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την ευρηματικότητα, τη ομαδική συνεργασία, τη μεθοδικότητα αλλά και το μέγεθος της κατασκευής των μαθητών, οι οποίοι αν και είχαν λίγα μέσα στη διάθεσή τους κατάφεραν να προχωρήσουν τόσο πολύ την ιδέα τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και άλλα σχολεία της Πάτρας, ενώ παρούσα ήταν και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κα Πιερρή, η οποία συνεχάρη τους μαθητές μας, συζήτησε μαζί τους για την παρουσίασή τους και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν το έργο τους αξιοποιώντας τη δύναμη τους μυαλού τους. Παρών ήταν και ο κος Γιώργος Ζησιμόπουλος, υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Αιγίου, που επίσης συνεχάρη τους «Spoiler».

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τους γονείς τους, τη Διευθύντρια του σχολείου κα Αυγέρη Μαριάνθη και την υποδιευθύντρια κα Δούκα Αγάθη.