Νέες πρωτοβουλίες του Άγγελου Τσιγκρή για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου

Καθαρή θέση του Αχαιού βουλευτή υπέρ της παραμονής

Ο βουλευτής Αχαΐας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, έχει επανειλλημένα εκφράσει δημόσια την καθαρή θέση του υπέρ της παραμονής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, συντασσόμενος με την ομόθυμη βούληση των κατοίκων της Αιγιάλειας.

Μάλιστα, το επόμενο χρονικό διάστημα ο Άγγελος Τσιγκρής πρόκειται να αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών για το ζήτημα.

Με αφορμή τις πρωτοβουλίες του αυτές, ο Αχαιός βουλευτής παρουσίασε το σύνολο των επιχειρημάτων που συνηγορούν υπέρ της παραμονής:

“Το σημαντικότερο επιχείρημα για την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο είναι ότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες κτηριακές και λοιπές υποδομές, για τη κατασκευή των οποίων έχουν δαπανηθεί μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ένα δεύτερο επιχείρημα είναι οι επαναλαμβανόμενες ακαδημαϊκές του διακρίσεις, αφού κατατάσσεται πρώτο σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα αναφορικά με τη βάση εισαγωγής.

Από την άλλη μεριά, το Νοσοκομείο Αιγίου διαθέτει μια εξαιρετικά οργανωμένη ορθοπεδική κλινική, όπου μπορούν να διεξάγονται τα εργαστηριακά μαθήματα και η πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Παραρτήματος Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελεί τον πνευματικό και οικονομικό πνεύμονα της Αιγιάλειας και πρέπει -αντί να μεταφερθεί στην Πάτρα- να ενισχυθεί με τμήματα και ειδικότητες που θα συνδέονται με τον αγροτικό χαρακτήρα της Αιγιάλειας…”._