Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας προανήγγειλε ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε ότι εντός της ημέρας θα επιβληθούν νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ με αφορμή την τελευταία δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ.

«Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο η Κίνα να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να πείσει τη Βόρεια Κορέα να τερματίσει τις προκλήσεις της και να επιστρέψει στο μονοπάτι της αποπυρηνικοποίησης», ανέφερε ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνομιλία των δύο ηγετών.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter, προειδοποίησε ότι πρόκειται να επιβληθούν «σημαντικές κυρώσεις» στη Βόρεια Κορέα. «Μόλις μίλησα στον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας όσον αφορά τις προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας. Επιπρόσθετες σημαντικές κυρώσεις θα επιβληθούν στη Βόρεια Κορέα σήμερα. Αυτήν την κατάσταση θα τη διευθετήσουμε!», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Κίνας, από την πλευρά του, επανέλαβε ότι απαρέγκλιτος στόχος του Πεκίνου είναι η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, η διατήρηση του διεθνούς καθεστώτος μη διάδοσης των πυρηνικών και η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Βορειοανατολικής Ασίας.