Νέες αίθουσες διδασκαλίας σε Γυμνάσιο Διακοπτού και Λύκειο Καμαρών!

ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ “Σ.Ε” ΔΗΜ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 
 
Με σκοπό τον απολογισμό του έργου της “Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιάλειας” κατά την σχολική χρονιά 2013-2014 και τον προγραμματισμό των άκρως απαραίτητων παρεμβάσεων εν όψει της προσεχούς 2014-2015, πραγματοποιήθηκαν – επί διήμερον – οι επισκέψεις του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής (πλην των Εσπερινών).
 
Έμφαση δόθηκε, στην παρούσα φάση, στην κατάλληλη προετοιμασία για τη λειτουργία νέων Αιθουσών Διδασκαλίας σε δύο Δημόσια Εκπαιδευτήρια και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Διακοπτού και στο Γενικό Λύκειο Καμαρών, οι οποίες θεωρείται βέβαιο ότι θα ενισχύσουν την ομαλή λειτουργία τους, ικανοποιώντας έτσι χρόνια αιτήματα των Σχολικών Κοινοτήτων.
Ειδικότερα, στο Γυμνάσιο Διακοπτού, ο Πρόεδρος της “Σ.Ε” συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργο Αγγελόπουλο προχώρησε σε αυτοψία στις νεοανεγειρόμενες δύο (2) αίθουσες διδασκαλίας στο υπάρχον κτίριο του σχολείου,έργο που εκτελέστηκε με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και κονδύλι άνω των 45.000 ευρώ.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος συμφώνησε στην άμεση επάνδρωσή τους έτσι ώστε να είναι έτοιμες για χρήση από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Μεταξύ άλλων, έγινε δεκτό το αίτημα της διεύθυνσης του σχολείου για αγορά πινάκων, κουρτινών και κλιματιστικών, καθώς και παρεμβάσεις στις εξωτερικές τουαλέτες, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια για την προμήθεια διαδραστικών πινάκων, κάτι που θα κριθεί όμως από τις οικονομικές δυνατότητες της “Σ.Ε”.
Στο ΓΕΛ Καμαρών, ο Πρόεδρος της “Σ.Ε” μαζί με την Διευθύντριά του κ.Σταυρούλα Αλεξανδροπούλου εξέτασαν από κοινού τις ανάγκες των πέντε(5) καινούργιων λυομένων Αιθουσών Διδασκαλίας, η μεταφορά κι εγκατάσταση των οποίων στον προαύλιο χώρο του σχολείου πλησίον του κεντρικού του κτιρίου ολοκληρώθηκε προ ημερών μέσω εργολαβίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με κονδύλι άνω των 20.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συμφωνήθηκε ν’αναλάβει η “Σ.Ε” και να εκτελέσει -μέχρι την επανέναρξη των μαθημάτων στις 11/9 – εργασίες επιδιόρθωσης βλαβών που εμφανίζουν οι αίθουσες στις πόρτες, στα παράθυρα και στα δάπεδα καθώς και στις μονάδες κλιματισμού των αιθουσών, αφού πολλά εξαρτήματα εκλάπησαν από αγνώστους και γι’ αυτό ήδη υπάρχει έγγραφη αναφορά προς την Ασφάλεια Αιγίου.Παρεμβάσεις εξετάζονται και στην πρόσοψη των νέων αιθουσών για την ομαλή πρόσβαση των μαθητών και την προστασία τους, ανάλογα όμως με τις οικονομικές δυνατότητες.
Παράλληλα τόσο ο Πρόεδρος της “Σ.Ε” όσο και η Διεύθυνση του σχολείου συναποφάσισαν ν’ασκήσουν από κοινού πίεση στην Τ.Υ του δήμου για την διάθεση κονδυλίου που θα ικανοποιήσει την αναγκαιότητα μεταφοράς των Γραφείων Διεύθυνσης και Καθηγητών σε άλλους διαθέσιμους χώρους του σχολείου, απαλλάσσοντας το προσωπικό από προβλήματα στενότητας και στεγανότητας στα σημερινά τους γραφεία.
Τέλος να σημειωθεί πως από τις επισκέψεις στις Σχολικές Μονάδες Δ.Ε του Δήμου προέκυψε η αναγκαιότητα εκτέλεσης εργασιών, μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, σε υποδομές (υδραυλικά, αποχέτευσης, συντήρησης, διαρρύθμισης κ.ά) με επίκεντρο τα σχολεία:1ο – 2ο – 3ο – 4ο Γυμνάσιο Αιγίου,ΓΕΛ Ακράτας και 1ο-2ο ΕΠΑΛ Αιγίου.
Με αφορμή όλα τα παραπάνω, ο Πρόεδρος της “Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε” Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, δήλωσε:

“Το τεράστιο έργο μας καθ’ όλη τη διάρκεια τς σχολικής χρονιάς που πέρασε, απέδωσε καρπούς κι ελαχιστοποίησε τις ανάγκες των σχολείων μας. Δεν σταματάμε όμως, μέχρι να ξανανοίξουν τα σχολεία, με περαιτέρω έργα καλύπτοντας επιπλέον ανάγκες υποδομής. Κάνουμε το χρέος μας για τα παιδιά μας και την Εκπαιδευτική Κοινότητα, δίχως εξαιρέσεις, υπερβολές, αλλά και σωστή ιεράρχηση”.

gymnasio Diakoptou