Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.: H επόμενη μέρα από το συλλαλητήριο για την παραμονή του ΤΕΙ στο Αίγιο

Από Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) δίνεται στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

  • “Ορισμένα συμπεράσματα από το μεγάλο συλλαλητήριο στις 11/10 στο κόμβο Μεγανίτη για την παραμονή του τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο ,μαζί με την διαμαρτυρία και για τα άλλα μεγάλα προβλήματα του δήμου (σταφιδικό,ΕΒΟ):

Το συλλαλητήριο ήταν μαζικό ,αυθόρμητο ,με πολύ μεγάλη συμμετοχή για τα δεδομένα της εποχής .

Εκτός του ποσοτικού αυτού στοιχείου περιείχε αρκετά ποιοτικά χαρακτηριστικά το μεγάλο συλλαλητήριο.

Συμμετοχή πολλών φορέων,σύσσωμου του αγροτικού κόσμου,απλών ανθρώπων και νεολαίας που διατράνωσαν την απόφασή τους να μην περάσουν τα σχέδια που θέλουν συγχωνεύσεις τμημάτων ,συρραφές αντικειμένων ,μεταφορά εδρών για να δουλέψει το ελλειπέστατο διδακτικό προσωπικό αφού η πολιτεία δεν θέλει να δαπανήσει χρήματα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και βελτίωση των υποδομών και άλλων αναγκών της εκπαίδευσης .

Ο προσωρινός αποκλεισμός του εθνικού δρόμου έκλεισε τα στόματα εκείνων που χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα την δήθεν ταλαιπωρία του κόσμου που κινείται στην εθνική οδό ,επειδή στην πραγματικότητα δεν θέλουν τις κινητοποιήσεις .Οι οδηγοί των οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν όχι μόνο δεν αντέδρασαν ,αλλά έδειξαν κατανόηση και συμφωνία με την κινητοποίηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αγγίζει όλους αφού η πολιτική λιτότητας για την εκπαίδευση εφαρμόζεται Πανελλαδικά.

Η παράταξή μας είχε από την αρχή ταχθεί υπέρ των κινητοποιήσεων σαν τρόπο διεκδίκησης από τις συναντήσεις στα υπουργικά γραφεία τα οποία είναι κλειστά για τον δήμο της Αιγιάλειας .

Είναι γνωστό ότι η υπουργός παιδείας αρνείται συνάντηση με εκπροσώπους του δήμου,γεγονός που καταδεικνύει ότι η απόφαση είναι ειλημμένη και μόνο από την ισχυρή πίεση του λαϊκού παράγοντα μπορεί να αλλάξει .

Η χρέωση της απόφασης στον πρύτανη και όχι στο υπουργείο παιδείας καταρρίπτεται από την δήλωση του πρύτανη κ.Μπούρα ότι “η πρυτανεία εισηγείται και το υπουργείο αποφασίζει”.

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α υποστηρίζει την συνέχεια των κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές που θα προτείνει στην προσεχή συνάντηση των αρχηγών παρατάξεων και φορέων .

Αμφισβητεί έντονα την δήθεν παρέμβαση των κυβερνητικών βουλευτών του νομού και του υφυπουργού  εξωτερικών για θέματα απόδημου ελληνισμού  εκλεγμένου στον νομό ,όπως εκφράστηκε στην τελευταία συνάντηση στο δημαρχείο μεταξύ των παρατάξεων και των βουλευτών με τον δήμαρχο να καλλιεργεί κλίμα ελπίδας ότι το θέμα μπορεί να επιλυθεί με αυτό τον τρόπο.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές απείχαν όχι τυχαία από το συλλαλητήριο και η προσπάθεια τους να εμφανιστούν ότι υποστηρίζουν τα αιτήματα του λαού της Αιγιάλειας ,ενώ δεν διαφοροποιούνται από την πολιτική του υπουργείου τους είναι δύσκολο να πείσει τον κόσμο της Αιγιάλειας

Βέβαια υπάρχει αντιστροφή των ρόλων τώρα ,γιατί όταν η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερνε το θέμα των συγχωνεύσεων ,η αντιπολίτευση τότε της ΝΔ “διαφωνούσε “ και τώρα “διαφωνεί” η αξιωματική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού της Αιγιάλειας και των άλλων πόλεων που αντιμετωπίζουν τοίδιο πρόβλημα εξαιτίας της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής μπορεί να φέρουν αποτελέσματα”.