Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: “Όχι άλλη λάσπη!”

“Η δημοτική αρχή για να καλύψει την παράνομη και αντιδημοκρατική ενέργεια της να μη φέρει στο δημοτικό συμβούλιο όπως είχε υποχρέωση εκ του νόμου το θέμα του σκανδάλου της μεταφοράς των απορριμμάτων και της εξοντωτικής για τον αγροτικό πληθυσμό μεταφοράς της άρδευσης στην ΔΕΥΑ που ζήτησε το 1/3 των δημοτικών συμβούλων,επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένη λασπολογία στοχεύοντας στο συναίσθημα και την ευαισθησία των δημοτών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Όπως είναι γνωστό οι δημοτικοί σύμβουλοι που ζήτησαν την σύγκλιση συμβουλίου και παρανόμως δεν έγινε αποδεκτό,θέλοντας να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας και μη νομιμοποίησης μιας παράνομης διαδικασίας ,δεν έδωσαν ψήφο για τα ήσσονος σημασίας θέματα σε σχέση με τα δύο πολύ σημαντικά που αρνήθηκε η δημοτική αρχή .

Για το πολυσυζητημένο θέμα των ΑΜΕΑ που αφορά την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες είναι ένα τυπικό ζήτημα που επιλύεται και χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου όπως παραδέχτηκε κορυφαίο στέλεχος της δημοτικής αρχής .

Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία Ακράτας ,Αιγείρας .Κανένα απολύτως πρόβλημα και η ορθότητα αυτών που υποστηρίζουμε θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

Καί πότε ασχολήθηκε η δημοτική αρχή πέραν των ευχολογίων με τα πραγματικά προβλήματα των ΑΜΕΑ ;

Πότε αντέδρασε για την περικοπή των 400 εκ για την Κοινωνική Πρόνοια;

Πότε ασχολήθηκε με την Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, όπως δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, στους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας ;

Με ποιό τρόπο άσκησε ουσιαστική πολιτική απαλλαγών από δημοτικά τέλη , τιμολόγια ύδρευσης κλπ;

Πότε ζήτησε θέσεις εργασίας στο δήμο για τα άτομα αυτά;

Μόνο για την πρόσβαση στις παραλίες των ΑΜΕΑ,δείχνει την ευαισθησία της ;

Με περίσσεια υποκρισίας επιδόθηκε σε κατασυκοφάντηση των δημοτικών συμβούλων που συμφώνησαν παρά τις διαφορές τους να φέρουν θέματα για ανακούφιση των δημοτών και αντέδρασαν στις σκανδαλώδεις αποφάσεις που φορτώνουν σχεδόν με 5 εκ ευρώ στις πλάτες των δημοτών και θα πάνε χωρίς καμία έκπτωση στην εταιρεία μεταφοράς των απορριμμάτων;

Για το τελευταίο θέμα αποκρύπτει επιμελώς τις τεράστιες ευθύνες της να παραδώσει την μεταφορά των απορριμμάτων χωρίς καμία έκπτωση .

Και οι ευθύνες της έχουν σχέση με σοβαρές και αδικαιολόγητες παραλείψεις και παρατυπίες και κατά παράβαση του νόμου ανέδειξε την εταιρεία που αποκλείστηκε σε προσωρινό ανάδοχο ,δίνοντας αυτοτελές έρεισμα για την αποδοχή του αιτήματος της προσφεύγουσας άλλης εταιρείας που προκρίθηκε με την αστεία έκπτωση του 1%.

Και για τις πολύ σοβαρές αυτές αποφάσεις “ήταν αρκετοί” 5 σύμβουλοι της οικονομικής επιτροπής και όχι 33 δημοτικοί σύμβουλοι όπως ζητήθηκε από το 1/3 των δημοτικών συμβούλων και η δημοτική αρχή αρνήθηκε.

Όμως οι δημότες της Αιγιάλειας έχουν καταλάβει καλά πως έχουν γίνει τα πράγματα και δεν πρόκειται να βρεί έδαφος η λάσπη και η συκοφαντία”.