Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: “Μειώσεις” κοροϊδία για τους αδύναμους ψήφισαν δημοτική αρχή και “Ποιοτική Αιγιάλεια”

Μειώσεις 15% πρότεινε η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α
“Μειώσεις” 4%-5% για τα φτωχά νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται στα όρια επιβίωσης ψήφισαν Δημοτική αρχή του κ.Καλογερόπουλου και “Ποιοτική Αιγιάλεια” της κας Ψυχράμη.
Η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποιώντας τα σημαντικά έσοδα από την μεγάλη αύξηση των τετραγωνικών μέτρων και πρότεινε 15% μείωση για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού σε όλους τους πρώην δήμους στην κατηγορία των οικιών,10% έκπτωση στην κατηγορία καταστημάτων και επαγγελματικών χώρων .
Στις διάφορες Βιομηχανίες προτείναμε την αύξηση 5% και 12% για την Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως 3Ε. Για τις Τράπεζες-ΔΕΚΟ-SUPER MARKET-ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ακολουθήσαμε τον συντελεστή 11,85 της οικονομικής επιτροπής δηλαδή 29,9 αύξηση σε σχέση με το 2021 .
Για τις διάφορες κατηγορίες απόρων και αναπήρων καταθέσαμε ελαφρύνσεις όπως και η οικονομική επιτροπή με την διαφοροποίηση το όριο του βαθμού αναπηρίας για ελαφρύνσεις να είναι 67% και άνω και όχι 67,5% και άνω.
Με βάση τα ισχύοντα περί αναπηρίας το όριο είναι 67% για να θεωρηθεί κάποιος ανάπηρος και με την ψήφιση για 67,5% και άνω ,μένει χωρίς ελαφρύνσεις η συντριπτική πλειοψηφία των αναπήρων που έχει το πιο συχνό ποσοστό αναπηρίας που είναι 67%.
Δυστυχώς οι παρατάξεις που κατέθεσαν την πρόταση του 67,5% δεν δέχτηκαν την πρόταση της παράταξης μας αφήνοντας μεγάλο μέρος αναπήρων αβοήθητους.
Αυτή η κοινωνικά δίκαιη πρόταση της παράταξής μας και εντός των ορίων που θέτει ο νόμος περί ισοσκελισμού εσόδων -δαπανών δεν έγινε αποδεκτή,αντίθετα υπερίσχυσε η πρόταση δημοτικής αρχής και “Ποιοτικής Αιγιάλειας “.
Η πρόταση αυτή που ψηφίστηκε , παρά τα σημαντικά έσοδα του δήμου από την αύξηση των τετραγωνικών έδινε ασήμαντη έκπτωση στα νοικοκυριά και τα καταστήματα που στην πραγματικότητα δεν ήταν ούτε έκπτωση με βάση τα επιπλέον έσοδα.
Ακόμα ,δημοτική αρχή και “Ποιοτική Αιγιάλεια” συμφώνησαν για μεγάλη Εταιρία έκπτωση 50% (!) σε σχέση με την πρόταση των οικονομικών υπηρεσιών .
Επιγραμματικά 4-5% έκπτωση για τις ασθενείς τάξεις και 50% έκπτωση για τις οικονομικά ισχυρές!
Για τα άλλα τέλη (χρήσης βυτιοφόρου ,χρήσης πεζοδρομίων,διαφήμισης κλπ )προτείναμε μείωση που επίσης δεν υιοθετήθηκε από τις δύο παρατάξεις που αναφέραμε ,
Για τον καθορισμό δικαιώματος εμπορίας ποσίμων ,η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α κατέθεσε ερωτήσεις ως προς την πιστή εφαρμογή των νόμων και αναμένει απαντήσεις. .
Τέλος όσον αφορά το γεγονός ότι η πρότασή μας δεν είχε την θετική εισήγηση των οικονομικών υπηρεσιών διατυπώσαμε την άποψη ότι λανθασμένα δεν δόθηκε θετική εισήγηση σε μια τεκμηριωμένη και κοινωνικά δίκαιη πρόταση .
Αντίθετα η κατάσταση δαπανών που δόθηκε από την δημοτική αρχή ,δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,είναι προβληματική στον προϋπολογισμό των δαπανών και υπερβολική .
Οι δημότες πρέπει να απαιτήσουν από την δημοτική αρχή μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία ιδιαίτερα σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες όταν μάλιστα πρόκειται για χρήματα που έχουν οι ίδιοι πληρώσει μέσα από την άγρια τοπική φορολογία.
Η Παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο”.