Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α: “Επίορκοι και ταγοί της νομιμότητας και της τάξης!”

Η εναλλακτική πρόταση της παράταξης μας υπερψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφού 20 δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν θετική ψήφο έναντι 12 της πρότασης του Δημάρχου.

Όπως εξηγήσαμε στο ΔΣ τα περιθώρια κατάθεσης προϋπολογισμού που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες ήταν αδύνατο εξαιτίας του ασφυκτικού νομικού πλαισίου με παρατηρητήρια και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς . Ανυπέρβλητο εμπόδιο στάθηκε η αυθαίρετη δέσμευση του συνόλου σχεδόν των κωδικών για να μην δώσει ο δήμαρχος την δυνατότητα ουσιαστικών εναλλακτικών προτάσεων .   Ο λόγος είναι απλός .

Να παραμείνουν στην άκρη εκατομμύρια ευρώ όπως για την μεταφορά των απορριμμάτων ενώ θα χρειαστούν πολύ λιγότερα ,για να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για απ ευθείας αναθέσεις και άλλες προτεραιότητες ξένες με τις πραγματικές ανάγκες του δήμου και των δημοτών του .

Αντί απλής καταψήφισης του προϋπολογισμού που δεν θα άφηνε τίποτα στους δημότες προτιμήσαμε την κατάθεση εναλλακτικής πρότασης που μεταφέρει χρήματα από την υπερβολικά μεγάλη επιχορήγηση της ΔΗΚΕΠΑ σε άπορους και σε πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία .

Αυτή η πρόταση μας είχε τη αποδοχή των 2/3 σχεδόν μελών του δημοτικού συμβουλίου . Αυτή η σωστή απόφαση που ικανοποιεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας δέχεται ανελέητο πόλεμο από την δημοτική αρχή και από τον δήμαρχο που χαρακτήρισε τους 20 δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν την πρόταση της παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.ΤΑ,επίορκους!

Επίορκοι η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α και οι σύμβουλοι που ψήφισαν ενίσχυση απόρων και σωματείων που προωθούν τον πολιτισμό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και πιστοί στον όρκο τους για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργολάβων και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων οι άλλοι.

Καλλιεργούν το έδαφος για να ακυρωθεί η καθ όλα νόμιμη απόφαση για να καθυστερήσουν κι άλλο την ψήφιση προϋπολογισμού που με δική τους ευθύνη δεν υπάρχει ενώ οδεύουμε προς το καλοκαίρι ,για να φορτώσουν την ευθύνη και πάλι στην αντιπολίτευση .  Όμως οι δημότες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επίκληση της ψευδεπίγραφης νομιμότητας έχει ένα και μοναδικό στόχο να αποτρέψει οποιαδήποτε δημιουργική πρόταση.  Όμως πρέπει η δημοτική αρχή να καταλάβει ότι ζούμε σε άλλη εποχή και διοικεί άλλο δήμο .