“ΜΠΡΟΣΤΑ” το όνομα της νέας δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο

ΜΠΡΟΣΤΑ (Μετωπική Προοδευτική Συσπείρωση Της Αιγιάλειας) είναι  το όνομα της νέας δημοτικής παράταξης στο Δήμο Αιγιάλειας, με επικεφαλής τον κ. Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, όπως παρουσιάστηκε την Κυριακή το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου.

Ο γνωστός γιατρός που στο παρελθόν έχει διατελέσει και ως υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους δημότες που παραβρέθηκαν και ανέφερε ότι το όνομα του συνδυασμού “ΜΠΡΟΣΤΑ” έχει ως γνώμονα να “Πάμε Μπροστά για την Αιγιάλεια”, αλλάζοντας το μέχρι τώρα γνώριμο σκηνικό στα δημοτικά δρώμενα και βάζοντας τέλος στο παλιό.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε:

-“Είμαστε άνθρωποι στην παράταξη που έχουμε παλέψει και έχουμε συναντηθεί στο συνδικαλιστικό κίνημα. Συμμετείχαμε στα δημοτικά πράγματα  και είχαμε ενεργή συμμετοχή στα κοινά προβλήματα του αιγιώτικου λαού. Δεν είμασταν απαθείς, αλλά αντίθετα συγκρουστήκαμε στον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων αυτών.

Τώρα, θέλουμε να έχουμε ενεργή παρουσία στο Δήμο με συμμετοχή ενεργή από όλους. Θέλουμε ν’ αλλάξει η κατάσταση στο Δήμο Αιγιάλειας που είναι αναμφισβήτητα ένας μεγάλος Δήμος, ισοβαθμεί με τον Πύργο στην 3η θέση της Πελοποννήσου.

Όπως είναι φυσικό, μέσα από την οικονομική κατάταση επηρεάζεται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Κλεισθένης, είναι συνέχεια του Καλλικράτη και φέρνει μαζί του και το σύστημα της απλής αναλογικής στο οποίο είμαστε υπέρ. Ούτως ή αλλως στο Δήμο Αιγιάλειας, πάντα οι Δήμαρχοι από πλειοψηφία που ξεκινούσαν, κατέληγαν στο τέλος να είναι μειοψηφία.

Εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε: Αγώνα, Πάλη για το φτωχό λαό. Διαφάνεια και συλλογικότητα. Πίσω το παλιό και το Διεφθαρμένο και θα αγωνιστούμε:

-Για μια Αιγιάλεια ισόνομης βιώσιμης ανάπτυξης.

-Κοινωνικής συνοχής.

-Αποτροπής του κοινωνικού αποκλεισμού.

-Θα δώσουμε βάρος στις κοινότητες του Δήμου για την ανάπτυξή τους.

-Πιστεύουμε στο Δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, όχι παραχώρηση στους εργολάβους.

-Όχι ελαστικές μορφές εργασίες.

-Θέλουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα.

-Θέλουμε μια δημοτική Αρχή συμπαραστάτη του Δημότη, ιδιαίτερα των φτωχών στρωμάτων.

– Ιδιαίτερο βάρος στην κοινωνική πρόνοια, τον αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

-Θέλουμε δημοτικά τέλη που θα προστατεύουν τα χαμηλά εισοδήματα.

-Περιβάλλον, πράσινο, καθαριότητα, διαλογή απορριμμάτων στην πηγή και ανακύκλωση.

“Μπροστά” για να συγκροτήσουμε ένα πλατύ, ενωτικό και ριζοσπαστικό μέτωπο στο Δήμο.

Στην απάθεια, την ταπείνωση, την ιδιοτέλεια, αντιτάσσουμε την αυτάρπνηση, τη συλλογικότητα, την ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση”.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

(Αναλυτικό ρεπορτάζ στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, Πέμπτη 29/11/2018)

Φωτό: ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ