Μητσοτάκης: Έκκληση σε όλους τους δημοκράτες βουλευτές να καταψηφίσουν τον εκλογικό νόμο

Η ΝΔ είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να απαλλαγεί η χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών – Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

Έκκληση στους δημοκράτες βουλευτές όλων των κομμάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να αποτρέψουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, απηύθηνε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση είπε: “Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές. Δεν  έχουν κανέναν φραγμό. Κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην καρέκλα. Δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στο μύλο της αυταρέσκειας.

Είναι πολύ σημαντικό να μην συγκεντρώσει ο εκλογικός νόμος τις 200 ψήφους, για να ισχύσει από την επόμενη εκλογή. Ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαβλέπει την ήττα του και θέλει να εμποδίσει την ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την κυβέρνηση για αναβάθμιση της δημοκρατίας”.

“Ο εκλογικός νόμος δεν θα περάσει με αυξημένη πλειοψηφία, και η οποιαδήποτε σχετική πλειοψηφία θα ακυρωθεί από την πλειοψηφία της επόμενης βουλής”, είπε ο  κ. Μητσοτάκης  και πρόσθεσε“για εμάς ο εκλογικός νόμος δεν ήταν ποτέ εργαλείο για κομματικές μεθοδεύσεις”.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση περιφρονεί τους θεσμούς: “Έκαναν ότι μπορούσαν για να φέρουν ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί στην ακυβερνησία. Μεγάλη αναταραχή ωραία κατάσταση, φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας και το είπε χωρίς αιδώ.  Αυτό είναι και το νόημα της παράκαμψης του ΕΣΡ στην διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών. Η κυβέρνητική μεθόδευση για την χειραγώγηση της διαδικασίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με ένα διαγωνισμό παρωδία.

Αν ο κ. Παππάς θέλει να δείξει στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς, οφείλει να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για το αν η παράκαμψη του ΕΣΡ είναι σύννομη. Θα επαναφέρουμε τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες του ΕΣΡ”.

Δεν θα περάσει η ατιμωρησία και η λήθη είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το πως φθάσαμε στο κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls. Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα γεγονότα πριν το δημοψήφισμα και πρόσθεσε ότι ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε με μελανά χρώματα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και υποστήριξε ότι η δυσαρμονία μεταξύ κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και κοινωνίας είναι συντρηπτική. Ποτέ μία κυβέρνηση δεν έχασε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας τόσο σύντομα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι “τώρα παίζουν απροκάλυπτα με τους θεσμούς. Ο λαϊκισμός πάντα χάνει, γι αυτό τα καταρρέοντα λαϊκιστικά κόμματα καταφεύγουν στον καθεστωτισμό”.

Ο  κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρότασή του για την οικονομία που κωδικοποιείται στο 4+2 (πλεονάσματα της τάξης του 2% του ΑΕΠ με παράλληλη ανάπτυξη 4%) και σημείωσε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες έθεσε την πρότασή του σε ευρωπαίους συνομιλητές και βρήκε ανταπόκριση.

Κορυφώνοντας την επίθεσή του είπε ότι “πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση, για αυτό ζητήσαμε εκλογές και θα συνεχίσουμε να τις ζητάμε. Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό λαό, όλη την κοινωνία. Αποστολή μας είναι να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και τα μνημόνια”.

protothema.gr