Με ταινίες που θα «κερδίσουν» τους σινεφίλ το νέο πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλωνα»

Από την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» ξεκίνησε το νέο του πρόγραμμα με ταινίες που θα «κερδίσουν» το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων σινεφίλ.

– O Ντέιμιεν Σαζέλ, ο νεαρότερος νικητής του Όσκαρ Σκηνοθεσίας επιστρέφει με την «Βαβυλώνα» (Babylon) που επιθυμεί να αποτυπώσει το Χόλιγουντ στην Χρυσή Εποχή του και συγκεκριμένα το μεταίχμιο αλλαγής από το βωβό κινηματογράφο στον ομιλούντα. Η «Βαβυλώνα» κλείνει το μάτι στο περιβόητο, σκανδαλώδες βιβλίο «Hollywood Babylon» του Κένεθ Άνγκερ και στα 185 λεπτά της υπόσχεται να δικαιώσει τον τίτλο της.

-Το «The Whale» είναι η νέα ταινία – επιστροφή για τον Αρονόφσκι, αλλά και για τον Μπρένταν Φρέιζερ που μπορεί να σημάνει την αρχή μιας δεύτερης καριέρας και για τους δυο. Η ταινία σηματοδοτεί τη γιγαντιαία επιστροφή του ξεχασμένου και καταφρονεμένου Μπρένταν Φρέιζερ στη μεγάλη οθόνη σε μια οσκαρική ερμηνεία που έχει αποσπάσει ήδη πολλές υποψηφιότητες σε ενώσεις κριτικών και τις Χρυσές Σφαίρες.

-Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Η Μικρή Πυροσβέστης» εξερευνά τον κόσμο των πυροσβεστών στη Νέα Υόρκη του 1920 και αφηγείται την ιστορία ενός 16χρονου κοριτσιού που θα πρέπει να γίνει ήρωας για να σώσει την πόλη της.

-Μια συναρπαστική ταινία δράσης, που σε καθηλώνει, μας προτείνει η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου. Στο κλίμα ανάλογων ταινιών ηρώων που προσπαθούν να επιβιώσουν αποκλεισμένοι σε ένα εχθρικό περιβάλλον και να ξεφύγουν από αυτό όπως ο «Ο Σταθμός 13 Δέχεται Επίθεση», η «Ημέρα Εκπαίδευσης», ή το «’71», το «Παγιδευμένοι» ξέρει να στήνει την δράση στον σωστό ρυθμό και να «ταΐζει» την φλόγα της αγωνίας αδιάλειπτα.

 

Η Φάλαινα

Η Φάλαινα είναι ένα συγκινητικό, λυτρωτικό, ανθρωποκεντρικό δράμα με πρωταγωνιστή έναν αυτοκαταστροφικό παχύσαρκο άντρα που παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με τα λάθη του παρελθόντος.

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι.

Πρωταγωνιστούν: Μπρένταν Φρέιζερ, Σάντι Σινκ, Χονγκ Τσάου.

Διάρκεια: 117 λεπτά.

 

Βαβυλώνα 

Η ταινία ακολουθεί την άνοδο και την πτώση πολλαπλών χαρακτήρων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αχαλίνωτης παρακμής και ακολασίας στις απαρχές του Χόλυγουντ. Ο Μπραντ Πιτ υποδύεται τον Τζακ Κόνραντ, έναν αστέρα του κινηματογράφου που ξέρει από πάρτι, με την Μαργκότ Ρόμπι να πρωταγωνιστεί ως Νέλι ΛαΡόι, μια επίδοξη ηθοποιό, τον Ντιέγκο Κάλβα ως Μάνι Τόρες, έναν άνθρωπο που θα έκανε τα πάντα για να εργαστεί στις ταινίες και την Λι Τζουν Λι ως Lady Φέι Ζου, ένα χαρακτήρα βασισμένο στον κινηματογραφικό θρύλο της Μέι Γουόνγκ, η οποία θεωρείται ως η πρώτη Κινεζοαμερικανίδα σταρ του σινεμά, στο Χόλιγουντ.

Σκηνοθεσία: Ντέιμιεν Σαζέλ.

Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι, Ντιέγκο Κάλβα, Τζιν Σμαρτ, Ολίβια Γουάιλντ, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάθριν Γουότερστον, Λούκας Χάας, Σπάικ Τζόνζι, Μάικλ “Flea” Μπάλζαρι.

Διάρκεια: 189 λεπτά.

Η μικρή Πυροσβέστης

Από τότε που ήταν μικρή, η Τζόρτζια έχει ένα όνειρο: να γίνει πυροσβέστης, όπως ήταν ο πατέρας της. Δυστυχώς, στη Νέα Υόρκη του 1932 δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να ασκούν αυτό το επάγγελμα. Όταν οι πυροσβέστες της πόλης εξαφανίζονται ένας-ένας καθώς προσπαθούν να κατασβήσουν μία μυστηριώδη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Μπρόντγουεϊ, η Τζόρτζια αρπάζει την ευκαιρία και μεταμφιέζεται σε έναν αδέξιο νεαρό εθελοντή πυροσβέστη στα ίχνη του εμπρηστή. Πρέπει να παίξει τον ρόλο της τέλεια, ειδικά μπροστά στον πατέρα της, που είναι επικεφαλής αυτής της επικίνδυνης αποστολής.
Σκηνοθεσία: Θίοντορ Τι, Λοράν Ζεϊτούν.

Με τις φωνές των: Γιώτα Μηλίτση, Βασίλη Μήλιου, Ανδρέα Ευαγγελάτου, Δημήτρη Παπαδάτου, Γιώργου Σκουφή, Αννα Σταματίου, Λένα Μαραβέα, Άρη Πλασκασοβίτη.

Διάρκεια: 92 λεπτά.

Παγιδευμένοι

Δυο Δανοί αστυνομικοί αναλαμβάνουν περιπολία σε μια γειτονιά μεταναστών που βράζει εξαιτίας ενός περιστατικού αστυνομικής βίας. Λόγω της απερίσκεπτης στάσης του ενός, οι δύο ένστολοι θα βρεθούν ξαφνικά παγιδευμένοι σε ένα κατάφωρα εχθρικό περιβάλλον.
Σκηνοθεσία: Φρέντερικ Λούις Χβιντ, Αντερς Ολχολμ.
Πρωταγωνιστούν: Τζέικομπ Λόμαν, Σάιμον Σιρς, Ταρέκ Ζαγιάτ, Ντάλφι Αλ-Τζαμπούρι.
Διάρκεια: 108 λεπτά.

 

Πρόγραμμα Προβολών

 

To Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

17:00: H μικρή πυροσβέστης (μεταγλωττισμένο)

19:00: Η Φάλαινα

21:30: Βαβυλώνα

Tην Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

18:00: Βαβυλώνα

21:30: Παγιδευμένοι (Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου)

Tην Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

18:00: Βαβυλώνα

21:30: Η Φάλαινα

Γενική είσοδος: 5 ευρώ