Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο – “Παρών” και ο Υπουργός Μάκης Βορίδης

Με κάθε μεγαλοπρέπεια το Αίγιο γιόρτασε σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 την πολιούχο του Παναγία Τρυπητή.

Παραμονή της εορτής οι πιστοί έσπευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης (όπου φιλοξενείται προσωρινά η θαυματουργή εικόνα έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Ιερό Προσκύνημα) και επανόθεσαν την ελπίδα τους, ζητώντας παρηγοριά και βοήθεια από τη Χάρη Της.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλος, Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Ιδιαίτερα συγκινητική η ομιλία του Μητροπολίτη Παύλου, ο οποίος ζήτησε από Κλήρο και Λαό, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να προσευχηθούμε με πίστη και μετάνοια, ζητώντας από την Παναγία μας να εκλιπαρήσει τον Υιό της, για τη Σωτηρία της Πατρίδας μας από την πανδημία και από τα όσα άσχημα συμβαίνουν γύρω μας.

Το παρόν στις λατρευτικές εκδηλώσεις έδωσαν ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι βουλευτές του Νομού Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσωνας Φωτήλας, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου Π.Δ.Ε Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μικρή περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Τρυπητής πέριξ του ναού, ενώ ακολούθησε μικρή δέηση στον προαύλιο χώρο. Κατόπιν η εικόνα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό όχημα κατάλληλα διαμορφωμένο και ακολούθησε περιφορά στους δρόμους της πόλης.

Ο κ. Βορίδης στη συνέχεια επισκέφθηκε το αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο, όπου παρακάθισε σε γεύμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στη 1 μ.μ. θα μεταβεί στην Παναγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών προκειμένου να συναντηθεί με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού.

Την Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. θα τελεστούν Εσπερινός και Ιερά Παράκληση, ενώ η απόδοση της εορτής θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά.

Η Παναγία Τρυπητή, ας ευλογήσει την πόλη μας και τους πολίτες, ας μας χαρίζει υγεία και ας έχει μας έχει υπό τη Σκέπη της. Χρόνια Πολλά Αίγιο!

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ