Με μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση το Αίγιο γιόρτασε την πολιούχο του Παναγία Τρυπητή


Ιδιαίτερη μέρα για το Αίγιο, η Παρασκευή μετά το Πάσχα, γιατί γιορτάζεται κάθε χρόνο με μεγαλοπρέπεια η Πολιούχος της πόλης Παναγία Τρυπητή.

Φέτος, ο εορτασμός είχε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς η θαυματουργή εικόνα το Σάββατο του Λαζάρου επέστρεψε στο ανακαινισμένο Ιερό Προσκύνημα και πλήθος πιστών  συνέρρεαν στο Ναό για να προσκυνήσουν τη χάρη Της, να ζητήσουν παρηγοριά και ελπίδα.

Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και Δήμος Αιγιάλειας φρόντισαν και όλα ήταν άψογα. Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος (το θείο κήρυγμα του οποίου καθήλωσε το κοινό), ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος (ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στον πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο) που ήταν παρών στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Στην πομπή που ξεκίνησε από το Ιερό Προσκύνημα με τερματισμό τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, συμμετείχαν οι Φιλαρμονικές Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας και Δερβενίου,μαθητές της πόλης του Αιγίου, πρόσκοποι, ο Σύλλογος Αναβιωτών “Βοστίτσα 1821”, καθώς και αγήματα Στρατού Ξηράς και Ναυτικού.

Στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού εψάλη δέηση, ενώ ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, μεταξύ άλλων, εξήρε τις προσπάθειες του κ. Αμβροσίου, χάρη στις ενέργειες του οποίου, πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής.

Αμέσως μετά η Εικόνα τοποθετήθηκε σε στρατιωτικό τζιπ και έγινε περιφορά σε κεντρικές οδούς της πόλης, με τους πιστούς να την ραίνουν με λουλούδια.

Ακολούθως οι επίσημοι προσκεκλημένοι παραβρέθηκαν στο κοσμικό κέντρο “Λιόπετρο” στη Φωνησκαριά Αιγίου, όπου την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κατσανιώτης, την Βουλή των Ελλήνων ο κ. Τσιγκρής, ενώ παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης, βουλευτές του νομού, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ανώτατοι αξιωτικοί των σωμάτων ασφαλείας.

Και του χρόνου!

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

« από 5 »