Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας Αχαΐας, στα πλαίσια του έργου IRIS

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, 1.500 μαθητές της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης προσήλθαν σήμερα στο γήπεδο του Απόλλωνα Πατρών, παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην πρώτη εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας Αχαϊας, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του έργου IRIS, από το Περιφερειακό ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαϊας.

Οι μαθητές συνομίλησαν με τους διακεκριμένους αθλητές μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση, Πετρόπουλο Κώστα, Κατσουράνη Κώστα, Γκουντάνη Νίκο, Νόρα Δράκου, Βάσω Καραντάσιου, Αργυρόπουλο Νίκο, ΜάμαλοΠαύλο, Τσαπατάκη Αντώνη, οι οποίοι μετέφεραν στα παιδιά τα μηνύματα της ισότιμης συμμετοχής, του σεβασμού της διαφορετικότητας και του «ευ αγωνίζεσθαι» μέσω συγκεκριμένων ερωτημάτων που τέθηκαν από τους μαθητές.

Σε ένα κλίμα χαράς, οι αθλητές του Απόλλωνα και του Προμηθέα, Πάτρας, με τους αθλητές των «Μαχητών» και της «Μέριμνας», σκόραραν και ενθουσίασαν όλα τα παιδιά, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ μεταξύ μικτών ομάδων των συμμετεχόντων σχολείων, όλα τα παιδιά χειροκρότησαν και ενθάρρυναν τους συμμαθητές τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη χαρά και τον ενθουσιασμό των μαθητών, δήλωσε: “θα ήθελα να ευχαριστήσω τους σημαντικούς αθλητές μας Πετρόπουλο Κώστα, Κατσουράνη Κώστα, Γκουντάνη Νίκο, Νόρα Δράκου, Βάσω Καραντάσιου, Αργυρόπουλο Νίκο, Μάμαλο Παύλο, Τσαπατάκη Αντώνη που με την παρουσία τους στην εκδήλωση μετέφεραν στα παιδιά μας τόσο σημαντικά για την κοινωνία μηνύματα όπως η μη αποδοχή του ρατσισμού, ο σεβασμός του αντιπάλου, η ισότιμη συμμετοχή, ο αποκλεισμός της βίας από τον αθλητισμό και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω, την Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε & Δ.Ε. Δ. Ελλάδος, για την σημαντική συμβολή της στην επιτυχία της εκδήλωσης, τους δασκάλους και τους καθηγητές που συνόδευσαν τα παιδιά με ασφάλεια στην εκδήλωση, την Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας, που συντόνισε επιτυχώς την μετακίνηση των μαθητών, την ομάδα του Ερυθρού Σταυρού που πρόθυμα συνέβαλε στην ασφάλεια των παιδιών μας, τους εθελοντές της Ομάδας Ε του Δήμου Πατρέων που από νωρίς προσήλθαν στο χώρο της εκδήλωσης και μας βοήθησαν στην ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, τον Απόλλωνα Πατρών για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και της υλικοτεχνικής υποδομής, τους αθλητές των «Μαχητών» και της «Μέριμνας» καθώς και των σχολείων που μετείχαν στους αγώνες και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τους αθλητές και τις διοικήσεις του Προμηθέα και του Απόλλωνα, Πατρών για την συμμετοχή τους, την ΕΣΚΑ-Η για την συμβολή της στην πραγματοποίηση του αγώνα καλαθοσφαίρισης και την κα Έλενα Σαρλή για το συντονισμό της εκδήλωσης.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση αυτή που είχε σκοπό και αποτέλεσμα την μετάδοση του μηνύματος.
“Όλοι έχουν δικαίωμα στον Αθλητισμό”

photos1