Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις επιστροφής της θαυματουργής Εικόνας στο θρόνο Της

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Καλογερόπουλος προσκαλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν στις πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις, της επαναλειτουργίας του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2023, όπου θα γίνει και η επιστροφή της Θαυματουργής Εικόνας στο θρόνο Της. Στις εργασίες εξασφαλίσθηκε η ασφαλής πρόσβαση ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς έχει κατασκευασθεί εξωτερικός ανελκυστήρας –δυτικά του νεωτέρου κτίσματος– και έχει εγκατασταθεί μηχανικός ανυψωτικός μηχανισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
Κατόπιν των ανωτέρω, Εκκλησία και Δήμος σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στις πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν επ’ αφορμή της επαναλειτουργίας του Ιερού Προσκυνήματος το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2023, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

07.00 – 10.30: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.
09.30: Πέρας προσελεύσεως Αρχών και Επισήμων.
10.30: Μεταφορά της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής. Η επιστροφή της Ιεράς Εικόνος θα πραγματοποιηθεί με πομπή, συμμετεχόντων του ιερού Κλήρου, των Αρχών της πόλεως, σχολείων, της φιλαρμονικής Αιγίου και του ευσεβούς λαού. Μετά το πέρας της τοποθετήσεως της Ιεράς Εικόνος στον θρόνο Της, θα τελεσθεί ικετήρια δέηση, προκειμένου να εκφράσουμε τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας προς την Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλεώς μας.