Με καμάρι και περηφάνια παρέλασαν οι μαθητές του Αιγίου

Παρά την έντονη αλλαγή του καιρού, με αέρα και συννεφιά, δεν έβρεξε τελικά όπως αρχικά είχε προειδοποιήσει η Ε.Μ.Υ. έγινε φέτος με κάθε επισημότητα η μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του Αιγίου, την οδό Μητροπόλεως.

Αρχικά στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό “Παναγία η Φανερωμένη” Αιγίου, ενώ μετά τη δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, έγινε η μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια η Εκπαιδευτικός του 4ου Γυμνασίου Αιγίου κ. Οικονομοπούλου Μαρία εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και στεφάνια κατέθεσαν στο μνημείο των Ηρώων στα Ψηλαλώνια ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, εκπρόσωποι των Αρχών και των φορέων της πόλης, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακούστηκε ο Εθνικός ΄Υμνσος.

Στις 11.30 οι μαθητές των σχολείων του Αιγίου και οι πρόσκοποι παρέλασαν στην Μητροπόλεως με καμάρι και περηφάνια τιμώντας έτσι τη μνήμη των Ηρώων του “ΟΧΙ¨. Και του χρόνου!

ΦΩΤΟ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ