Με κάθε επισημότητα εόρτασε και φέτος ο φερώνυμος ιερός ναός στο Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος»

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και παρουσία δεκάδων πιστών από το Αίγιο τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους, Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο ιερό ναό που στεγάζεται στο Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος».

Χθες το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, τον οποίο παρακολούθησαν οι φιλοξενούμενοι στο ίδρυμα, συγγενείς και φίλοι τους, το προσωπικό αλλά και πλήθος πιστών. Αθρόα επίσης ήταν και σήμερα η προσέλευση ευλαβών χριστιανών, που παρέστησαν στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Γιόντζα και συλλειτουργούντος του π. Δημητρίου Ταρανά.

Κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο ο πατήρ Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην σπουδαία πνευματική προσωπικότητα του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος, όπως είπε χαρακτηριστικά, με τη ζωή και τον χριστιανικό του αγώνα έλαμψε σαν φωτεινό αστέρι διαλύοντας το σκοτάδι της ειδωλολατρίας!

Ευχήθηκε δε την ευλογία και τη δύναμη του Αγίου Χαραλάμπους στη ζωή και το έργο όλων των πιστών, από τους οποίους ζήτησε να έχουν πάντοτε μέσα στην καρδιά τους τη χάρη του Θεού και να λάμπουν από χαρά και αγαλλίαση, έτσι όπως έλαμπε ο Ιερομάρτυρας, ακόμη και την συγκλονιστική ώρα του φρικτού θανάτου του.

Ακολούθως, οι εκκλησιαζόμενοι μετέβησαν στην αίθουσα δεξιώσεων, όπου ο διευθυντής του ιδρύματος κ. Σαράντης Μουτσάτσος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσέφεραν καφέ και γλυκίσματα.