Με «Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα» και «Tar» συνεχίζει το πρόγραμμά του ο «Απόλλων»

Με δύο «δυνατές» ταινίες συνεχίζει το πρόγραμμά του, από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» στο Αίγιο.

Με ένα εντελώς καινούργιο καστ που περιλαμβάνει μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρ του γαλλικού σινεμά (Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Βενσάν Κασέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ μεταξύ άλλων) αλλά και τον θρύλο των γηπέδων Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές στην ιστορία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, οι πολυαγαπημένοι Αστερίξ και Οβελίξ επιστρέφουν σε μια ακόμη εντυπωσιακή, ξεκαρδιστική περιπέτεια που θα μας πάει ένα ταξίδι στη μακρινή Κίνα! Πρόκειται για μια ακόμη θριαμβευτική επιστροφή στη μεγάλη οθόνη, για μια ιστορία που έχει, άλλωστε, αποδειχθεί άτρωτη στο πέρασμα του χρόνου.

Στην ταινία «Tar» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Τοντ Φλιντ, που επανέρχεται έπειτα από 16 χρόνια απουσίας, η φανταστική ηρωίδα που ενσαρκώνει η Κέιτ Μπλάνσετ είναι μία εμβληματική μουσικός, η Λίντια Ταρ, η οποία θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες συνθέτριες / μαέστρους, καθώς είναι και η πρώτη γυναίκα αρχιμουσικός μιας μεγάλης γερμανικής ορχήστρας. Τη μουσική της ταινίας έχει αναλάβει η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ, η Ισλανδή συνθέτρια η οποία τιμήθηκε με το Όσκαρ πρωτότυπης μουσικής για την υπέροχη δουλειά της στην ταινία «Joker».

 

Πρόγραμμα προβολών

Την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

18:00: Tar

21:00: Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα (υποτιτλισμένο)

Tο Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

18:00: Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα (μεταγλωττισμένο)

20:30: Tar

Από την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 1η Μαρτίου

18:00: Tar

21:00: Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα (υποτιτλισμένο)

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Tar

Από τον σεναριογράφο, παραγωγό και σκηνοθέτη Τοντ Φιλντ, έρχεται το TAR, με την βραβευμένη με Όσκαρ, Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της Λύδια Ταρ, μιας πρωτοποριακής μαέστρου που διευθύνει μια μεγάλη γερμανική ορχήστρα. Η Ταρ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της, καθώς προετοιμάζει τόσο την παρουσίαση ενός βιβλίου όσο και την πολυαναμενόμενη ζωντανή εκτέλεση της Πέμπτης Συμφωνίας του Μάλερ. Η ζωή της θα αρχίσει να παίρνει μια απρόσμενα δραματική τροπή. Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη μεταβαλλόμενη φύση της εξουσίας, στον αντίκτυπό της στην κοινωνία και στην ανθεκτικότητα της απέναντι στον σύγχρονο κόσμο.

Σκηνοθεσία: Τοντ Φιλντ.

Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Νοεμί Μερλάντ, Νίνα Χος.

Διάρκεια: 158 λεπτά.

Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

Βρισκόμαστε στο έτος 50 π. Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε μετά από πραξικόπημα που υποκίνησε ένας προδότης πρίγκιπας. Με τη βοήθεια ενός Φοίνικα εμπόρου και του πιστού της σωματοφύλακα, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Σασ-Γι, καταφεύγει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια από τους δύο γενναίους πολεμιστές Αστερίξ και Οβελίξ, οι οποίοι χάρη στο μαγικό τους φίλτρο διαθέτουν υπεράνθρωπη δύναμη. Οι δύο αχώριστοι ήρωές μας, δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της. Έτσι αρχίζει ένα μεγάλο ταξίδι και μια περιπέτεια στο δρόμο προς την Κίνα. Όμως ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, κατευθύνονται επίσης προς το Μέσο Βασίλειο.

Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ.

Πρωταγωνιστούν: Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, Τζόναθαν Κοέν, Ραμζί Μπεντιά, Λεανά Σεά, Μελανί Τιερί, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Χοσέ Γκαρσία.

Με τις φωνές των: (στα ελληνικά) Κώστα Τερζάκη, Πάρι Παρασκευάδη Πλάνετς, Αλμπέρτο Εσκενάζη, Άρτεμις Ματαφιά.

Διάρκεια: 112 λεπτά.