…Και η κατρακύλα συνεχίζεται! Μερίδα της κοινωνίας έχει “σαλτάρει;”

Κοινωνική σαπίλα! Μέσα στην αναµπουµπούλα και κυρίως τον αποτροπιασµό που προκαλούν οι καθηµερινές αποκαλύψεις δυσάρεστων γεγονότων από µερίδα της κοινωνίας, είναι δεδοµένο ότι ο κόσµος αλλάζει µέρα µε τη µέρα. 

Γράφουν οι: Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου (Εκδότριες της εφημερίδας “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”) –
Από τη στήλη “Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ” –
Εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

∆εν είναι ότι στην Ελλάδα γεννηθήκαµε µίζεροι, αλλά η ουσία είναι ότι εδώ και πολύ καιρό όσα αποτροπαία ακούνε τ’ αυτιά µας, είτε ένα νέο έγκληµα ή µια δυσάρεστη είδηση, σαστίζουµε και παγώνουµε, αλλά δυστυχώς συµβαίνει δίπλα µας.

Κοινωνική κατρακύλα, γυναικοκτονίες, βιασµοί και όλων των ειδών τις θηριωδίες που ακούµε καθηµερινά, δεν θέλουν και πολύ για να οδηγήσουν στο συμπέρασμα, σε αυτό που κατά τον προφορικό λόγο αποκαλούµε… «σαλτάρισµα».

Μερίδα της κοινωνίας έχει πραγµατικά “σαλτάρει;” ∆εν εξηγούνται τα όσα µαθαίνουµε σχετικά µε το βιασµό της 12χρονης και τα διακόσια δεκατρία αρρωστηµένα µυαλά που είχαν µπει στη σειρά να έρθουν σε επαφή µε ένα παιδί.

Ανθρώπινη κατάντια! Από πού να το πιάσεις και από πού να το αφήσεις. Εγκληµατικός κυκεώνας, απόβρασµατα µιας κοινωνίας που βοά, πρόσωπα µε φανερά άρρωστο κοινωνικό υπόβαθρο µε αρρωστηµένες πράξεις που δεν χωρούν λογική.

Στην εποχή της τεχνολογίας και του ξέφρενου διαδικτύου blind chat (τυφλή συνοµιλία) οι γονείς κάθε ηλικίας «τρέµουν» στην ιδέα ότι τα παιδιά τους µεγαλώνουν σε αυτό το αρρωστηµένο περιβάλλον. 

Ακούµε τις ειδήσεις, παρακολουθούµε αγανακτισµένοι και αναρωτιόµαστε “πώς είναι δυνατόν”  να συµβαίνουν όλα αυτά. Το χειρότερο, πώς πλέον εδώ που φτάσαμε, τίποτα δεν µας κάνει εντύπωση. Και αυτό είναι το πλέον ανησηχυτικό. Η δυσωδία της σαπίλας έχει µπει στη “ζωή” µας, η κατρακύλα δεν έχει τελειωµό και φυσικά εµπιστοσύνη για τον περίγυρο ούτε λόγος!

Τελικά µερίδα της κοινωνίας έχει “σαλτάρει;”