Μεγάλο μέρος των σταφιδοπαραγωγών παραμένουν απλήρωτοι από πέρυσι

«Αγοράζουν χρόνια δουλειάς σε εξευτελιστική τιμή, μόχθο στον ήλιο – αγοράζουν μια θλίψη που δεν μπορεί να μιλήσει.»  Τζον Ερνστ Στάινμπεκ 

Ο εμπαιγμός και η εκμετάλλευση των αγροτών δεν έχουν τέλος. Την ώρα που η καλλιέργεια σταφίδας εγκαταλείπεται με το κόστος παραγωγής της να ανέρχεται πάνω από τα 1,40€, η γνωστή ανώνυμος εταιρία προσπαθεί να χειραγωγήσει την ψήφο των αγροτών εμπαίζοντάς τους με τρόπο προκλητικό. Δυο μέρες πριν τις εκλογές ανακοινώσε την αύξηση της κατώτατης τιμής δήθεν στο 1,40€ την ώρα που για την περσινή σοδειά ανακοίνωνε 1,25€ και τελικά οι μισοί πληρώθηκαν 1,25€  και οι υπόλοιποι 0,70€ ενώ κάποιοι ακόμα δεν έχουν πληρωθεί! Η τιμή αυτή είναι παραπλανητική και αναφέρθηκε προς άγραν ψήφων, καθώς τιμή χωρίς επίσημη απόφαση από την Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, που δεν είναι εγγεγραμμένη πάνω σε τιμολόγιο πώλησης σταφίδας, δεν είναι επίσημη.

Μετά τον εκβιασμό και τις απειλές  εργαζομένων τώρα περάσαμε στην προσπάθεια εξαγοράς της ψήφου των χιλιο ταλαιπωρημένων αγροτών. Η αξιοπρέπεια όμως δεν εξαγοράζεται.