Μεγάλο αφιέρωμα στον φωτογράφο Νίκο Τρίψα (Νικολάκη)

Από το 1οΓυμνάσιο, το 4οΓυμνάσιο και τις τοπικές αρχές του Αιγίου

Τον κ. Νίκο Τρίψα, γνωστό ως “Νικολάκη”, που είναι ένας από τους τελευταίους πλανόδιους φωτογράφους της Ελλάδας ετοιμάζονται να τιμήσουν δύο σχολεία και οι τοπικές αρχές του Αιγίου. Η μεγάλη αυτή εκδήλωση θα γίνει στον κινηματογράφο “Απόλλων” το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου 2019.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τις χορωδίες του 1ουκαι του 4ουΓυμνασίου Αιγίου και τη μαθητική ομάδα “Πράσινοι Φίλοι”, ενώ υποστηρίζεται από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, τη ΔΗΚΕΠΑ και το Δήμο Αιγιαλείας. Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο 86χρονος σήμερα πλανόδιος φωτογράφος που παραμένει πάντα ενεργός και δραστήριος, καλύπτοντας με την φωτογραφική του μηχανή όλα τα τοπικά γεγονότα. Με περισσότερα από 65 χρόνια επαγγελματικής δράσης, έχει αποτυπώσει όλη τη νεότερη ιστορία της τοπικής κοινωνίας με ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά και στα σχολεία.

Η συνεργασία των δύο σχολείων για την εκδήλωση προχωρά με την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών, που είναι οι καθηγητές μουσικής Παναγιώτης Σπηλιόπουλος και Μαρία Παπαγεωργίου και ο φιλόλογος Παναγιώτης Βάγιας.