Μεγάλη μέρα η σημερινή για το Αίγιο – Χρόνια πολλά “Κυρά μας”, Μεγαλόχαρη, Παναγία Τρυπητή!

Μεγάλη μέρα η σημερινή για το Αίγιο και τους απανταχού Αιγιώτες, με τον εορτασμό της Πολιούχου της πόλης Παναγίας Τρυπητής.

Διαφορετικός ο φετινός εορτασμός, με τις Θείες Λειτουργίες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με τις καρδιές μας δοσμένες στην Παναγία μας, την “Κυρά του Αιγίου” να ζητούν παρηγοριά, ελπίδα και δύναμη.

Μπορεί φέτος να μην προσκυνήσαμε τη Χάρη Της, όμως το φως της πίστης παραμένει αναμμένο στην ψυχή μας. Σ’ Αυτήν εναποθέτουμε την ζωή μας, σ’ Αυτήν εναποθέτουμε την ελπίδα μας, σ΄Αυτήν εμπιστευόμαστε τα προβλήματά μας, σ’ Αυτήν ζητάμε παρηγοριά και βοήθεια. Στην γλυκύτατη Παναγία μας, τη Μάνα όλων μας, που ακούει τους πάντες, αρκεί και μόνο που της εμπιστεύθηκες όλα σου τα προβλήματα στη δική της αγάπη. Ποια αγκαλιά θα μας έκλεινε στοργικά στις μεγάλες και κρίσιμες ώρες των πόνων; Ποιο χέρι απαλό με γλυκύτατο χάδι θα σκούπιζε ανάλαφρα τα δάκρυα των ματιών μας;

Το Αίγιο, η Αιγιάλεια, οι Αιγιώτες και οι Αιγιαλείς, όπου και αν βρίσκονται σήμερα τιμούν και γιορτάζουν την Προστάτιδα και Πολιούχο μας, Παναγία Τρυπητή.

Το “aigialeia24.gr” με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγαλείας κ.κ. Ιερωνύμου μετέδωσε ζωντανά την Θεία Λειτουργία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους τους πιστούς, να την παρακολουθήσουν, κατακλύζοντας το διαδίκτυο με ευχές.

Ευχή όλων, του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά και όλοι μαζί να γιορτάσουμε  την ημέρα αυτή. Χρόνια πολλά!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ