Μαρίνος Σκανδάμης: “Προκαλούν τα «οράματα» του κ. Φαρμάκη”

Η ομιλία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, όπως τα κυριότερα σημεία της αναπαράγονται με ταυτόσημο τρόπο στον τοπικό τύπο, καταδεικνύει μια προφανή γύμνια επιχειρημάτων και έργων.

Τα μόνα έργα που επικαλείται αφορούν στα δίκτυα φυσικού αερίου, το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, τον «Λαδόπουλο» και την Πατρών – Πύργου, με τον κ. Φαρμάκη να τονίζει για αυτά επί λέξει πως «αγωνιστήκαμε για να μετατραπούν σε έργο όλα αυτά που εμείς παραλάβαμε ως λόγια και οράματα.. Είχαμε κουραστεί από τα οράματα που τελικά γίνονταν χαμένα στοιχήματα και αγωνιστήκαμε πολύ από τον Σεπτέμβριο του 2019 για να σταματήσουμε τα χαμένα στοιχήματα».

Πλην όμως η αλήθεια είναι ότι το 2019 δεν παρέλαβε ιδέες από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, αλλά την πρόοδο των διαδικασιών για τα δίκτυα φυσικού αερίου με την κεντρική κυβέρνηση να συμμετέχει από τον Δεκέμβριο του 2018 στο περιφερειακό σχήμα για τη χρηματοδότηση των έργων φυσικού αερίου, το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ήδη ενταγμένο και με πλήρη χρηματοδότηση, τον «Λαδόπουλο» με παραχώρηση χρήσης από τον Δήμο Πατρέων και έγκριση υποβολής πρότασης προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»  και την Πατρών – Πύργου σε σχετική πρόοδο αν και με εγγενή προβλήματα, λόγω της πολυδιάσπασης των εργολαβιών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τις οποίες όμως εργολαβίες η κυβέρνηση κατήργησε, με αποτέλεσμα σήμερα το νέο έργο να μην έχει ξεπεράσει  το 20% του συνολικού κατασκευαστικού αντικειμένου και με τους κινδύνους ζωής από την κυκλοφορία στο παλαιό δίκτυο να διαιωνίζονται .

Γιατί λοιπόν υπερηφανεύεται ο κ. Φαρμάκης και ποιους ακριβώς αγώνες έκανε;

Εξάλλου με  το να ειρωνεύεται ως «οραματικό» το έργο της προηγούμενης περιφερειακής αρχής που έχει να επιδείξει αποτελέσματα, χωρίς ο ίδιος να έχει να παρουσιάσει έστω ένα μεγάλο ή μεσαίο έργο που αυτοτελώς σχεδίασε και υλοποίησε η δική του περιφερειακή αρχή εντός της 4ετούς θητείας της, αποδεικνύει την σαθρότητα των διοικητικών ικανοτήτων του κ. Φαρμάκη και των στελεχών του.

Μάλιστα, ο ίδιος υπέστη πραγματικό ράπισμα και πολιτική ακύρωση από τον πραγματικό προϊστάμενό του, τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη όταν αυτός ανακοίνωσε το Νοέμβριο του 2022 στην Αχαΐα το σχέδιο ανάπτυξης της ΝΔ για την «Πάτρα του 2030», στο οποίο συμπεριλαμβάνονται 80 έργα, κυρίως χωρίς μελέτες και χρηματοδότηση (!!!), δηλαδή λόγια του αέρος.

Και τελικά, η περιφερειακή αρχή του κ. Φαρμάκη έχει να ανακοινώσει κάποιο δικό της έργο ή όλα τού τα σχεδιάζει και τού τα υποβάλει το πρωθυπουργικό γραφείο (χωρίς μελέτες και χρηματοδότηση), καταργώντας δηλαδή την οποιαδήποτε περιφερειακή ανεξαρτησία και προοπτική ;

Στην Περιφέρεια χρειάζονται τώρα αλλαγές και η απάντηση βεβαίως δεν μπορεί παρά να δοθεί στις κάλπες από το λαό της Δυτικής Ελλάδας, με την δημοκρατική επιλογή του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Σκιαδαρέση.

Ο Μαρίνος Σκανδάμης είναι Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.