Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται αύριο Τρίτη 8 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
«Μάνα, σύζυγος, κόρη, γιαγιά, εργαζόμενη, επαγγελματίας, νοικοκυρά, με συμμετοχή στα κοινά και στήριγμα κάθε σπιτιού.
Είναι μόνο μερικά από αυτά που προσφέρει στην κοινωνία η γυναίκα, η οποία πάντοτε είχε και ακόμα έχει πολυδιάστατο ρόλο.
Κάθε χρονιά στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και αυτή την ημέρα τιμούμε την γυναίκα που πρόσφερε και προσφέρει στους κοινωνικούς αγώνες.
Ο ρόλος της γυναίκας στη ζωή του ανθρώπου και στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών είναι κορυφαίος και η αυριανή ημέρα είναι μια ημέρα με ξεχωριστή σημασία, μια ημέρα που οφείλουμε να εκδηλώνουμε την αγάπη μας προς τις γυναίκες με ειλικρίνεια, σεβασμό, τιμή και εκτίμηση.
Η συμβολή της στην ελληνική κοινωνία και την οικογένεια σημαντική, τόσο όσο στο πνευματικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο, στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, στην ασφάλεια, στην ειρήνη.
Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε ως κορωνίδα μας την αρχή των ίσων ευκαιριών κατά κάθε μορφής αποκλεισμού και ρατσισμού.
Η ενεργός συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας αποτελεί το εφαλτήριο για τη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας.
Είναι υποχρέωσή μας να αναγνωρίζουμε τη θέση και το ρόλο της κάθε γυναίκας στην κοινωνία, καθημερινά, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο μία ημέρα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από βάθους καρδίας προς όλες τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ για τα όσα μας έχουν προσφέρει».