Μήνυμα για την Πρωτομαγιά από την υποψήφια Δήμαρχο Βασιλική Ψυχράμη

Μήνυμα με αφορμή την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς εξέδωσε η υποψήφια δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Βασιλική Ψυχράμη, η οποία επισημαίνει τα εξής:

«Η παράταξη «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» χαιρετίζει και τιμά την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα ανασύνταξης δυνάμεων, γιορτάζοντάς την μαζί με τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο οικονομικό περιθώριο.

Η ημέρα της Πρωτομαγιάς είναι συνδεδεμένη αναπόσπαστα, εδώ και δεκαετίες, με τους αγώνες των εργαζομένων για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, για αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης.

Η ημέρα αυτή προάγει το μήνυμα ενότητας, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης ώστε να είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε στο αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας των καιρών, βρισκόμενοι στο πλευρό κάθε εργαζόμενου και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του.

Ως ενεργά και μαχόμενα μέλη της κοινωνίας μας, πολλοί από εμάς βιώνουμε τα ίδια προβλήματα με την πλειοψηφία των συνανθρώπων μας. Στα «σπλάχνα» δε της παράταξής μας υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται έμπρακτα για τον συνδημότη τους, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει βιοπάλη και καθημερινή μάχη για τα προς το ζην.

Με ακανθώδες και σήμερα για τον τόπο μας το πρόβλημα της ανεργίας, οφείλουμε να στηρίξουμε το δικαίωμα στην εργασία, που αποτελεί τη δημιουργική παρουσία του κάθε ανθρώπου μέσα στην κοινωνία. Στο Δήμο Αιγιάλειας βρισκόμασταν πάντα στο πλευρό των εργαζομένων στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, χωρίς να έχουμε σταματήσει στιγμή να διεκδικούμε επιτακτικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας. Το ίδιο δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε ως αυριανή δημοτική αρχή, διεκδικώντας θέσεις εργασίας για όλους και ειδικότερα τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» θα είναι κοντά σας, απαιτώντας και συνδιαμορφώνοντας έναν δήμο που θα είναι στυλοβάτης και αλληλέγγυος στα προβλήματά σας!

Πέρα όμως από τους διεκδικητικούς αγώνες για την αντιμετώπιση της ανεργίας υπάρχει και το πολιτιστικό κομμάτι, όπου θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ή να αναβιώσουν πολλές δράσεις αφιερωμένες στην άνοιξη και τα λουλούδια. Αυτός είναι και ο λόγος που στηρίζουμε τις πολιτικές εκδηλώσεις των συλλόγων της Αιγιάλειας. Δώσαμε το «παρών» στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την παραμονή Πρωτομαγιάς σε Σελιανίτικα, Τέμενη, Διακοπτό καθώς και ανήμερα σε Νέο Σαλμενίκο, Άνω Ζήρια και Άβυθο και συγχαίρουμε τους διοργανωτές.

Ευχόμαστε καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα με υγεία σε όλους και σε όλες!».