Μέτρησαν αστέρια….συγκίνησαν και ενθουσίασαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αιγίου

Κάτω από τον έναστρο ουρανό του Αιγίου, ο διάσημος ήρωας του Μενέλαου Λουντένη, ο μικρός Μέλιος από το μυθιστόρημα «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» ζωντάνεψε στο υπαίθριο θέατρο Γιώργος Παππάς στο παλαιό Νοσοκομείο και αναβίωσε τη δική του ιστορία…..

Πρόκειται για τη θεατρική παράσταση που παρουσίασαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αιγίου σε σκηνοθετική επιμέλεια των εκπαιδευτικών Μαριάννας Σώρα και Χρήστου Σωτηρόπουλου και την πολύτιμη βοήθεια της Μπάμπαλη Αγγελικής και του Τσακελίδη Γιώργου.

Οι μαθητές «ξεδίπλωσαν» τη ζωή του Μέλιου, τις αγωνίες, τις χαρές, τις φιλίες, τις ανατροπές στη ζωή του και κατάφεραν να συγκινήσουν το κοινό που τους καταχειροκρότησε!

Η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση αποτελεί το τελευταίο στάδιο μια πολύμηνης προσπάθειας καθώς οι μαθητές που συμμετείχαν στο θεατρικό, είχαν δραστηριοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μέσα από το πολιτιστικό πρόγραμμα «Μενέλαος Λουντέμης: Η ζωή και το έργο του». Μάλιστα στο πλαίσιο του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Γυμνάσιο Εξαπλατάνου Σερρών όπου φοίτησε ο Μενέλαος Λουντέμης, να ενημερωθούν για τα μαθητικά του χρόνια και να ξεναγηθούν στις τάξεις που βρέθηκε ο σπουδαίος λογοτέχνης κατακτώντας το όνειρό του για γνώση και παιδεία.

Συνολικά συμμετείχαν 33 μαθητές της Γ’ γυμνασίου του σχολείου, με εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες που ενθουσίασαν άπαντες τους παραβρισκόμενους. Μάλιστα είχαν την ξεχωριστή τιμή και μεγάλη ευκαιρία να δεχθούν κάποιες συμβουλές από την σπουδαία ηθοποιό Αλεξάνδρα Λαδικού που παρακολούθησε την τελική πρόβα των μαθητών και για πολλή ώρα έμεινε μαζί τους και κουβέντιασαν στοιχεία του έργου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την εξαιρετική δουλειά τους που γέμισε με υπερηφάνεια όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου και παράλληλα ανέδειξε τα ταλέντα και την πολύπλευρη προσωπικότητα των μαθητών.

Θα ήταν παράλειψη να μην εκφραστούν δημόσιες ευχαριστίες στην κ. Αλεξάνδρα Λαδικού, το Πρότυπο Ωδείο και την κ. Αναστασία Τριανταφυλλοπούλου και τον κ. Γιώργο Πρίντζιο για τη αμέριστη βοήθειά τους και τη συμβολή τους στην επιτυχία της παράστασης.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!