Μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά η Ένωση Καπνοπωλών και Περιπτεριούχων Αιγιάλειας

Προς τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Αθήνα

Κοινοποίηση : κ.κ. Βουλευτές Αχαϊας
-//-            : Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος
-//-            : Επιμελητήριο Αχαϊας
-//-            : Μέλη μας

Θέμα: Μέτρα Στήριξης Μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Περιπτερούχων, Καπνοπωλείων, Παντοπωλείων, Ψιλικών και Συναφών Ειδών Αιγιαλείας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ο κλάδος των ιδιοκτητών και εργαζομένων στα Περίπτερα, Καπνοπωλεία, Παντοπωλεία, Ψιλικά και Μίνι Μάρκετ, αποτελούν τους ”άγρυπνους φύλακες” της κάθε γειτονιάς παραμένοντας πιστοί στα πόστα τους και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο των ιδίων όσο και των καταναλωτών, δίνοντας καθημερινά τον αγώνα επιβίωσής τους.
Κύριε Υπουργέ, είμαστε σε ετοιμότητα και παραμένουμε σε εγρήγορση καθώς είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι βιώνουμε όλοι μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση και σε όλο αυτό το γκρίζο κλίμα που επικρατεί, προτείνοντας συμπληρωματικά μέτρα στήριξης των επαγγελματιών του κλάδου μας.

Άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας με την εξατομίκευση της μη επιστρεπτέας προκαταβολής με πιο ευνοϊκούς όρους για τις επιχειρήσεις καθώς και παράτασης του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής και για το 2021.

Αναστολή φορολογικών εισφορών και ρύθμισή τους σε 100 δόσεις για όλους τους επαγγελματίες.

Αναστολή ασφαλιστικών εισφορών και ρύθμιση περισσότερων δόσεων εντός του 2021.

Μείωση του ενοικίου 40% σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις για όλο το διάστημα μηνών που διαρκεί η πανδημία και για όσο ακόμα χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Επιδότηση του ποσού των 800 ευρώ σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις κλειστές και ανοιχτές και επέκταση σε όλες τις ατομικές επιχειρήσεις εκτός των υπαλλήλων, αφού ο τζίρος των ήδη ανοιχτών επιχειρήσεων έχει μειωθεί κατακόρυφα.

Απόσυρση των εφημερίδων από τις μεγάλες πολυεθνικές, σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα και πάγωμα της προοπτικής πώλησης καπνού και τσιγάρων.

Νομοθέτηση για το πάγωμα πληρωμών των Δημοτικών Τελών στους Δήμους και μηδενική αύξηση για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ανοιχτά επ’ αόριστον των επιχειρήσεων του κλάδου μας, ιδιαιτέρως τα Περίπτερα και εξαίρεσή τους από πιθανό οριζόντιο κλείσιμό τους, αφού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αναγκαίες σε όλους τους συμπολίτες μας, μέσα σε αυτή την δύσκολη για όλους μας συγκυρία.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Τσινάκης