Μάθημα από τους μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης

Στο Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης λίγο πριν λήξουν τα μαθήματα, οι μαθητές του τμήματος των Ε΄και Στ΄τάξεων έδωσαν ένα ξεχωριστό μάθημα αγάπης και ανθρωπιάς σε μικρούς και μεγάλους. Υλοποίησαν την απόφασή τους να διαθέσουν ολόκληρο το χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν από τη δωροέκθεση με δικές τους χειροτεχνίες που είχαν οργανώσει κατά τη σχολική τους γιορτή, για την ανακούφιση οικογένειας συμμαθητή τους από άλλο σχολείο που δοκιμάζεται διπλά από ορφάνια και ανεργία.

Η δωροέκθεση είχε οργανωθεί αρχικά για να συγκεντρωθούν χρήματα για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, ωστόσο οι μαθητές των Ε΄Στ΄τάξεων προτίμησαν να μην κρατήσουν τίποτα για τις δικές τους ανάγκες, προκειμένου να ανταποκριθούν στην έκκληση της διευθύντριας του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου για βοήθεια της συγκεκριμένης οικογένειας.

Η Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου κα Χαρά Μαμωνά, ύστερα από πρόσκληση, επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης και παρέλαβε από τους ίδιους τους μαθητές το χρηματικό ποσό , εκφράζοντας τη συγκίνηση και τα συγχαρητήριά της για την απόφαση και την πράξη τους.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ροδοδάφνης κα Μ. Σιταρά, δήλωσε συγκινημένη κι εντυπωσιασμένη από την απόφαση που πήρε σύσσωμη η τάξη, να διαθέσει τα χρήματα που με κόπο συγκέντρωσε, για να συμπαρασταθεί σε ένα παιδί από άλλο σχολείο που τα έχει περισσότερο ανάγκη. Αν και οι μεγάλοι σκέφτονταν έτσι, τους είπε, και αψηφούσαν τις δικές τους επιθυμίες και ανάγκες μπροστά στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας, δεν θα υπήρχε τώρα οικονομική κρίση, ούτε δυστυχία στη γη. Να, λοιπόν, πώς τα παιδιά γίνονται η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

48