ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΑΡΤΣΙΛΑΣ: «Η επόμενη μέρα για τον Π.Γ.Σ. φαντάζει αρκετά δύσκολη, αλλά στα δύσκολα φαίνονται οι δυνατοί»

Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ 

ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Ο Λεωνίδας Σκαρτσίλας, µε µεγάλη ιστορία στον Παναιγιάλειο, φέτος αγωνίστηκε σχεδόν από τη µέση της χρονιάς, µιλάει στον «ΤυποΣπορ» για την επόµενη µέρα της οµάδας, αλλά και για την ενασχόλησή του µε τα δηµοτικά και αναφέρει: 

– «H επόµενη µέρα  φαντάζει αρκετά δύσκολη, αλλά στα δύσκολα φαίνονται οι δυνατοί. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει µια προσπάθεια µε καινούργια πρόσωπα και κάποιους  οι οποίοι έχουν επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια την αγάπη και το έργο τους για την οµάδα.

Η προσπάθεια πρέπει να είναι βασισµένη σε ένα βιώσιµο πρότζεκτ που σηµείο αναφοράς θα είναι τα παιδιά του τόπου µας και της ευρύτερης Αχαΐας. Να στηθεί ένα γερό αθλητικό οικοδόµηµα από ανθρώπους που είναι γνώστες της σύγχρονης εκδοχής του ποδοσφαίρου. Ένα πρότυπο το οποίο θα είναι  σε όλες τις δοµές του άρτια εναρµονισµένο,  αυτοσυντηρούµενο και υγιές.

Φέτος ο Παναιγιαλειος, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.  Ήταν µια πολύ δύσκολη χρονιά από όλες τι απόψεις. Λόγω έλλειψης χρόνου διοικητικά-οικονοµικά, αγωνιστικά, οργανωτικά έπρεπε να υπερβεί το ανθρώπινο δυνατό για να τα καταφέρει. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν την οµάδα «βρήκαν καµένη γη» από την προηγούµενη διοίκηση που δυσκόλεψε σε µεγάλο βαθµό το έργο τους χωρίς αυτό να αποτελεί τη µόνη δικαιολογία. Η προσπάθεια βέβαια έγινε, αλλά εκ του αποτελέσµατος δεν επαρκούσε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισµός. Έχει τα πάνω του και έχει τα κάτω του.

Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια και θέλω να πω προσωπικά ένα µεγάλο ευχαριστώ στον κ. ΚΩΣΤΑ ∆ΕΛΗΓΙΑΝΝΗ  για την µεγάλη προσφορά του φέτος στην οµάδα και όλα αυτά χρόνια.

Ο Παναιγιάλειος αποτελεί αναµφισβήτητα τον πιο µεγάλο  αθλητικό ιστορικό σύλλογο της πόλης µας. Μια ιστορία που δύσκολα θα διαγραφεί από την καρδιά και την ψυχή µας. Πάνω σε αυτό θα πρέπει να επενδύσουµε και για τις επόµενες γενιές. Μέσα από την µεγάλη ιστορία του Παναιγιαλείου αναβίωσε και ο επαγγελµατικός αθλητισµός του τόπου µας. Μεγάλα αθλητικά γεγονότα έφεραν την πόλη µας στις εφηµερίδες, στις τηλεοράσεις, στους ραδιοφωνικούς σταθµούς πολλών µεγάλων  πόλεων ανά την Ελλάδα, φιλοξενώντας τους πιο ιστορικούς επαγγελµατικούς  αθλητικούς συλλόγους της χώρας όπως ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ολυµπιακό, ΠΑΟΚ,  Πανιώνιο κλπ.

Ο Παναιγιάλειος πρέπει να καταλάβουµε και κυρίως η κάθε δηµοτική αρχή που βρίσκεται στην εξουσία,  ότι είναι άµεσα συνυφασµένος µε την προβολή και διαφήµιση  της πόλης και του δήµου µας και θα έπρεπε να χρίζει της ανάλογης εκτίµησης.  Ο Παναιγιάλειος είναι όλων µας και αξίζει τον σεβασµό µας.

Τέλος όσον αφορά την υποψηφιότητά µου ως δηµοτικός σύµβουλος στο Κεντρικό Ψηφοδέλτιο Αιγίου µε την παράταξη της κ. Βασιλικής Ψυχράµη, εάν ο κόσµος κρίνει να µε στηρίξει µε την ψήφο του και να µε φέρει στα δηµοτικά δρώµενα να είναι σίγουρος ότι µε πολύ µεγάλο πάθος, εργατικότητα και ήθος, θα κάνω ό,τι καλύτερο για τον χώρο από τον οποίο προέρχοµαι και αγαπώ, δηλαδή τον “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ”.

 

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” 18/4/2019