ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: “ΟΧΙ στις Ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών Υπηρεσιών”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας σε δελτίο Τύπου λέει “ΟΧΙ” στις Ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη και  στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 10π.μ. στην πλατεία Αγίας Λαύρας. Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

-“Παραδίδουν την Ανακύκλωση στην Επιχειρηματική Δράση.

-ΟΧΙ στις Ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών Υπηρεσιών.

-Στην ανανέωση της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία Ελληνική Εταιρεία  Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης Α.Ε[ΕΕΑΑ -Α.Ε] προχώρησε η δημοτική αρχή στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Το γεγονός αυτό δείχνει τις διαθέσεις της παρά τις μεγαλοστομίες και δεσμεύσεις και του ιδίου του Δημάρχου κ. Παναγόπουλου για διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπη   ρεσιών καθαριότητας και κατά την συζήτηση για το σχέδιο διαχείρησης των απορριμμάτων.

-Αποδεικνύεται ότι στα πλαίσια του δρόμου του κεφαλαίου, της ΕΕ, των Κυβερνήσεων και της νέας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η πολιτική της υποχρηματοδότησης των συγχωνεύσεων, των απολύσεων, της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, της αποδιοργάνωσης των δημόσιων-κοινωνικών δομών οδηγεί στις ιδιωτικοποιήσεις στην επιχειρηματική εκμετάλλευση σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Τα κέρδη των επιχειρηματιών θα τα φορτωθούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με πανάκριβα ανταποδοτικά και αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες που πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι είναι και επικίνδυνες για την ασφάλεια της ζωής και του περιβάλλοντος κι αυτό γιατί πρωτεύει το κέρδος.

-Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζει η δημοτική αρχή αυτή είναι η πολιτική που συμφωνούν με επιμέρους διαφορές όσο αφορά τον τρόπο διαχείρησης οι πολιτικές δυνάμεις της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ κ ΣΥΡΙΖΑ και αυτών που υμνούν την      ΕΕ και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποκάλυψε και κατήγγειλε και τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεθοδεύσεις που γίνονται ώστε να καλυφθεί ο αντιλαϊκός τους χαρακτήρας όπως μέσω συμπράξεων-συνεργασιών μεσω ΚΟΙΝ.ΣΕΠ κλπ

-Καλούμε τους εργαζόμενους τα φτωχά λαϊκά στρώματα να αντιπαλέψουν αυτή    την πολιτική που οδηγεί σε νέα επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου. Να οργανώσουν τη πάλη τους μέσα από τα συνδικάτα τα σωματεία να διεκδικήσουν πλήρη κρατική χρηματοδότηση για την λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών  του δήμου- πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών με εργαζόμενους μόνιμους με πλήρη δικαιώματα – καμιά ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών καμιά επιχειρηματική δράση.

-Παλεύουμε διεκδικούμε με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία εργαζόμενων αυτοαπασχο λούμενων μικρομεσαίων αγροτών μια άλλη πολιτική άλλη οικονομία που θα σχεδιάζεται κεντρικά επιστημονικά με βάση τις λαϊκές ανάγκες χωρίς ΕΕ   χωρίς καπιταλιστές με κοινωνικοποιημένες υποδομές μέσα παραγωγής και τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

-Ολοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 12/Νοέμβρη. Συμμετέχουμε μαζικά ενωτικά στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ ώρα 10π.μ πλατεία ΛΑΥΡΑΣ. Να μη λείψει κανείς”|.