“Λαέ σου δώσαμε Αξιοπρέπεια”! Το νέο σλόγκαν της Κυβέρνησης…

Αξιοπρέπεια! «Λαέ, σου δώσαµε Αξιοπρέπεια»  το νέο σλόγκαν της Κυβέρνησης! Τι άλλο ζητάς; Φάε αξιοπρέπεια. Αποδέξου τα πάντα µε… αξιοπρέπεια! Ψόφησε µε… αξιοπρέπεια!

Βλέπουµε σ’ όλα τα επίπεδα της κυβερνητικής δράσης να… ξεχειλίζει από τα… µπατζάκια των υπουργών της η… Αξιοπρέπεια. Αξιοπρεπής ο Βαρουφάκης µε το υπερφίαλο… υφάκι του προς τους… Θεσµούς. Φουλ αξιοπρεπής η… Προεδράρα του Κοινοβουλίου! Αξιοπρέπεια το χασµουρητό µ’ ανοιχτές τις… στοµατάρες στα υπουργικά έδρανα. Αξιοπρέπεια στα… ράντζα των νοσοκοµείων. Αξιοπρέπεια των γέρων στις ουρές των Ιατρείων. Αµάν! Φτάνει ρε! Χορτάσαµε Αξιοπρέπεια!

Για ποια αξιοπρέπεια µιλάνε αυτή τη στιγµή που οι ουρές στα συσσίτια ολοένα και µεγαλώνουν; Για ποια αξιοπρέπεια μιλάνε κυβερνητικά στελέχη όταν έχουν εξασφαλιστεί και εξασφαλίσει τις οικογένειές τους; Ποια αξιοπρέπεια; Αυτή που δεν τρώγεται; Αυτή που δεν χορταίνει; Στα λόγια; Στις φανφάρες;

Κι απο πάνω, µας σκοτίζουν τ’ αυτιά µε το «λαό», «για το λαό», «πάνω απ’ όλους ο λαός»! Ποιος…λαός παλιο-θεοµπαίχτες!

Φτώχεια και των γονέων από δω και πέρα! Φτώχεια, λοιπόν, φιλότιµο και… αξιοπρέπεια! Ωραίο τρίπτυχο!

Όµως τώρα εµείς πεινάµε ενώ τα µεγάλα… σκυλόψαρα αλωνίζουν το Αιγαίο! ∆ιότι άλλο να µιλάς µε την κοιλιά χορτάτη, το φροντιστήριο των παιδιών πληρωµένο, τον ΕΝΦΙΑ ξοφληµένο, τη ∆ΕΗ τακτοποιηµένη, τα κοινόχρηστα µήνας µπαίνει – µήνας βγαίνει πληρωµένα και σε όλα αυτά και- χτύπα ξύλο – αν χρειαστεί γιατρός το φακελάκι στην κωλότσεπη!

Λαός ξεροκέφαλος, παρορµητικός, ευκολόπιστος και πάντα προδοµένος. Την Κυριακή πάλι µπροστά στις κάλπες (το λόγο δεν καταλαβαίνω) να βγάλουμε “πάλι το φίδι από την τρύπα” µε το εξής δήληµµα: «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ;» στην Ευρώπη;  Και σ’ άλλα µε Υγεία!

(Απόσπασμα από το “ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” – Σκίτσο ΚΥΡ)