Κώστας Σπηλιόπουλος: «Αναβάθμιση του Διακοπτού – Αξιοποίηση του Οδοντωτού»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, βρέθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Διακοπτό, όπου και έδωσε το στίγμα του συνδυασμού του «Αιγιάλεια Προορισμός» στους πολίτες της πολύ σημαντικής κωμόπολης της Αιγιάλειας.

Ο κ. Σπηλιόπουλος μίλησε για την κρισιμότητα των δημοτικών εκλογών, μιας και θα καθορίσουν την πορεία της Αιγιάλειας για μια πενταετία, ενώ μετέφερε την ανάγκη των πολιτών για αλλαγή και πρόοδο στο δήμο, με στόχο να μπει ένα τέλος στη συνεχή υποβάθμιση. Επιπλέον τόνισε πως είναι η μόνη παράταξη που έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμά σε αντίθεση με τις άλλες δύο μεγάλες παρατάξεις που διεκδικούν τις τύχες του δήμου χωρίς να έχουν εκδώσει ακόμη πρόγραμμα, μόλις λίγες μέρες πριν από τις κάλπες.

Στη ομιλία του ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Προορισμός» ανέπτυξε τους άξονες του προγράμματος του, ενώ έδωσε μεγάλη σημασία στα εξής:

  • Αντιμετώπιση διάβρωσης ακτών με άξονα την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη
  • Χρήση ΣΔΙΤ για την καθαριότητα
  • Προτεραιότητα στις αναπλάσεις
  • Αξιοποίηση επιφανειακών υδάτων
  • Ποιοτικό νερό και μείωση του υπέρογκου τιμολογίου
  • Δήμος με σύγχρονα χαρακτηριστικά του 21ου αιώνα αφήνοντας πίσω απαρχαιωμένους τρόπους διοίκησης και τις πελατειακές σχέσεις.

Αναφορικά με το Διακοπτό ο κ. Σπηλιόπουλος έδωσε βαρύτητα στην κομβική σημασία του και τις δυνατότητες προοπτικής που παραμένουν αναξιοποίητες. Πιο συγκεκριμένα αναλύθηκαν τα εξής:

  • Ανάπλαση του κέντρου του Διακοπτού με μελέτη που θα περιλαμβάνει την ανάπλαση, το κυκλοφοριακό, αξιοποίηση κτιρίων ΟΣΕ, πλατείες και πάρκινγκ. Δυνατότητα πάρκιγκ για αυτοκίνητα και λεωφορεία επισκεπτών.
  • Συντήρηση δημαρχείου που βρίσκεται σε εγκάλειψη
  • Διατήρηση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων του ΟΣΕ και μετατροπή τους σε αξιοθέατα
  • Δημιουργία παιδικής χαράς
  • Ολοκληρωμένη χωρική επένδυση σε όλη την Ανατολική Αιγιάλεια. Είναι το νέο εργαλείο από την ευρωπαϊκή ένωση και έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε δύο περιοχές της περιφέρειας Αρχαία Ολυμπία και Μεσολόγγι.
  • Ανάδειξη Οδοντωτού, Ύδατα Στυγός, Λίμνη Τσιβλού, Αρχαίο Θέατρο Αίγειρας, Γεωπάρκο Βουραϊκού.

Κλείνοντας, ο κ. Σπηλιόπουλος, μίλησε για τον οδοντωτό που όπως τον ενημέρωσε ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού έχασε πέρυσι 50.000 επισκέπτες, επειδή δεν προγραμματίστηκαν δρομολόγια. «Μια από τις 10 ομορφότερες σιδηροδρομικές διαδρομές δε γίνεται να συνεχίσει έτσι. Το σχέδιό μας είναι εφικτό και το έχουμε συζητήσει σε ανώτατο επίπεδο όπου αυτή η γραμμή μπορεί να γίνει μία Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία θα συμμετέχει ο ΟΣΕ γιατί στον ΟΣΕ  ανήκει και η γραμμή και τα βαγόνια και η υποδομή, όλη η υποδομή, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει τίποτα μόνο τους οδηγούς βάζει και εισπράττει. Οπότε ΟΣΕ, Αιγιαλεία, Διακοπτό και Καλάβρυτα, σε μία εταιρεία η οποία θα αξιοποίησει αυτό το θαυμάσιο μέσο. Έτσι και θα φτιάξουμε τον οδοντωτό να γίνει ένα ιδιαίτερο σημείο ανάπτυξης της περιοχής μας και θα έχει και κέρδη η περιοχή. Αυτή τη στιγμή κερδίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάθε χρόνο χωρίς να κάνει τίποτα και αξιοποιώντας ένα ελάχιστο μέρος του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την περιοχή».