Κυριακάτικη ομιλία και τιμητική εκδήλωση στους “Νέους Ορίζοντες”

Την Κυριακή 5 Φεβουαρίου ε.έ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εσπερινή ομιλία στην Αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», όπου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Δορμπαράκης, με θέμα: «Ἡ ἀγάπη: τό κέντρο τῆς διδασκαλίας καί τῆς ζωῆς τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην αγάπη του Θεού, που είναι το διαρκές και επίπονο ζητούμενο της πίστεώς μας, το οποίο συνιστά και την όντως πνευματική ζωή. Ο μόνος δρόμος για την απόκτηση αυτή είναι η συμμετοχή στον αγώνα της αγάπης, αγώνας που προϋποθέτει την συνέργεια της Χάρης του Θεού και της δικής μας θέλησης, δηλαδή την ένταξη του ανθρώπου στο ζωντανό Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία.

Στην πράξη της αγάπης, έστω και μέσα από τις παρεμβολές των παθών μας και του αρχεκάκου διαβόλου, αρχίζουμε και νιώθουμε την υπερφυά παρουσία της Χάρης Του, που σημαίνει ότι εισερχόμαστε στο δικό του θεϊκό επίπεδο.

Τελικά, το «αγάπα και κάνε ότι θέλεις», που αποδίδεται στον ιερό Αυγουστίνο, μπορεί να θεωρηθεί, ορθά νοούμενο, ως ο πυρήνας της όλης χριστιανικής βιοτής, γιατί εκφράζει το κέντρο της ζωής και της διδασκαλίας του ίδιου του Θεού μας.

 

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μετά το πέρας της ομιλίας πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του κ. Αποστόλου Παρπαΐρη, Αρχιτέκτονα, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος έχει προσφέρει πολύτιμες και σημαντικές υπηρεσίες στα οικοδομικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, από το 1978 έως και σήμερα. Στην προσωπικότητα και την προσφορά του κυρίου Παρπαΐρη αναφέρθηκε ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την προσωπικότητα και την προσφορά του τιμωμένου προσώπου προς τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως και του απένειμε τιμητική πλακέτα και τιμητικό δίπλωμα, τα οποία παρέλαβε ο κ. Παρπαΐρης εμφανώς συγκινημένος, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την αγάπη του και την μεταξύ τους συνεργασία.

Την ερχομένη Κυριακή 12η Φεβρουαρίου 2017 θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων με θέμα: «Ο Άσωτος της παραβολής και τα στάδια της υπαρξιακής του πορείας».