Κοσμοπλημμύρα στη 2η Γιορτή Τσίπουρου στην Παρασκευή Αιγίου

Όταν οι παραδόσεις κρατούν ακόμα και τα πανηγύρια και οι γιορτές στα γραφικά και πανέμορφα χωριά της Αιγιάλειας πλημμυρίζουν από κόσμο, υπάρχει ελπίδα.

Το καταπράσινο χωριό της Παρασκευής του Δήμου Αιγιάλειας, είχε σήμερα την τιμητική του και πραγματικά σημειώθηκε το αδιαχώρητο από νωρίς το πρωί, με πλήθος κόσμου να δίνει το “παρών”, στη 2η Γιορτή Τσίπουρου, που διοργάνωσε ο Φιλοπροοδευτικός και Μορφωτικός Σύλλογος “Αγία Παρασκευή”.

Στη θέση “Αλώνια”, το υπαίθριο γλέντι στήθηκε για καλά, με το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου “Ενωση” της Τέμενης να εντυπωσιάζει με τις χορευτικές φιγούρες, ενώ οι μεζέδες ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλο και φυσικά το τσίπουρο έρρε άφθονο.

Το Δ.Σ. του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου “Αγία Παρασκευή” είχε διοργανώσει άψογα τη 2η Γιορτή Τσίπουρου με τον κόσμο να το ευχαριστιέται και να ξεφεύγει από τα καθημερινά του προβλήματα.

Αισιόδοξη η εικόνα των νέων παιδιών που παρέες έρχονταν και αφού ήπιαν και έφαγαν, χόρεψαν με την ψυχή τους τα παραδοσιακά και λαϊκά ακούσματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας γίνανε μια μεγάλη παρέα και το χωριό γέμισε κόσμο, μουσική και νιάτα. Ενημερωτική και κατατοπιστική η ομιλία του χημικού-οινολόγου κ. Λ.Κομνηνού για το τσίπουρο.

Εντυπωσιακή και η έκθεση φωτογραφίας, αλλά και τα τσιπουράδικα Σ. Καρανικόλα, Ν. Χριστοδουλόπουλου και Δ.& Π. Νικολάου, γέμισαν επισκέπτες που ενθουσιάστηκαν από τον τρόπο παραγωγής του τσίπουρου στα “καζάνια” και στο αποστακτήριο.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, η Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας κ. Βασιλική Ψυχράμη όπου έκλεψε την παράσταση με τις χορευτικές της επιδόσεις, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.Δ. κ. Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο βοηθός Δημάρχου κ. Θανάσης Μεντζελόπουλος με τη σύζυγό του κ. Θεοδώρα Σάττα – Μεντζελοπούλου και τον γιο τους Χρήστο, η Διευθύντρια του Τελωνείου Αιγίου κ. Σοφία Καλογεροπούλου, η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας κ. Ελισάβετ Μπομποτσιάρη – Πίκουλα, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας κ. Σωκράτης Μαυρίδης,μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας, ο Σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού κ. Πέτρος Δαδιώτης, ο τ. Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος με το γιο του Πολύδωρα, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Μαυρουδής,  o Πρόεδρος του “Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας” κ. Παρασκευάς Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου κ. Χελάκης και πολλοί άλλοι.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της Γιορτής Τσίπουρου, που έδωσαν την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν το όμορφο χωριό της Παρασκευής, να νιώσουν τις παραδόσεις μας καλύτερα και να φανεί για άλλη μια φορά πως οι ΄Ελληνες  έχουμε στην καρδιά, στην ψυχή και στο DNA μας, βαθιά χαραγμένες τις ρίζες  μας. Μπράβο σε όλους!

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Φωτό: ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ