Κοσμοπλημμύρα στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στο Αίγιο

Με κάθε μεγαλοπρέπεια, όπως κάθε χρόνο, πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου και την Δευτέρα το βράδυ  (παραμονή Δεκαπενταύγουστου) πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ᾽αρτοκλασίας και κατόπιν περιφορά της εικόνας στους δρόμους της πόλης του Αιγίου, διά των οδών Μελετοπούλων, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Παναγιωτοπούλων και Μητροπόλεως με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αιγίου.

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και τον προαύλιο χώρο που έσπευσαν για να προσευχηθούν στη Μεγαλόχαρη, την Παναγία μας, τη Μητέρα όλων μας και να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα.

π. Αθανάσιος Λιακόπουλος: “Ζήτω η Ορθοδοξία! Ζήτω η Πατρίδα! Ζήτω η Οικογένεια!

Μετά το πέρας της λιτανείας ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Θανάση Παναγόπουλο και τους Αντιδημάρχους για την παρουσία τους, το μαέστρο της Φιλαρμονικής Αιγίου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλο που κάθε χρόνο συμμετέχει στην περιφορά, την Τροχαία Αιγίου, τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, τους ιεροψάλτες, τις μυροφόρες και κυρίως τον κόσμο που με την τόσο μεγάλη συμμετοχή του, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η Ορθοδοξία μας είναι ολοζώντανη.

Ο π. Λιακόπουλος μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά: “Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που συμμετείχατε απόψε στην πανήγυρη του Μητροπολιτικού μας Ναού. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η Ορθοδοξία μας είναι ζωντανή, κόντρα σε αυτούς που θέλουν να την εξαφανίσουν και να μας ξεκληρίσουν ως Έθνος.

Ζήτω η Ορθοδοξία μας! Ζήτω η Πατρίδα μας! Ζήτω η Οικογένεια”! και ο κόσμος ξέσπασε χειροκροτήματα.

Το πρωί της Τρίτης 15 Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 7π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Το απόγευμα της εορτής και ώρα 6.30μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός και Παράκληση εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον, υπέρ υγείας των κατοίκων του Αιγίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Χρόνια Πολλά. Η Παναγία βοήθειά μας.

Κείμενο – Φωτό : Σταύρος Σταυρίδης