Κλιμακώνουν την πάλη με σειρά αιτημάτων που αφορούν την επιβίωσή τους

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου “Μπακόπουλος – Ντρίνιας”, χαιρετίζει τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων μας βιοπαλαιστών αγροτών στις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος και στην πρόσφατη μαζική, μαχητική συγκέντρωση στον κόμβο Μεγανίτη και μηχανοκίνητη πορεία στο Αίγιο.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σταφιδοπαραγωγούς, ελαιοπαραγωγούς, παραγωγούς εσπεριδοειδών και όλων των αγροτικών προϊόντων και των κτηνοτρόφων, να δυναμώσουν το σύλλογο και την πάλη τους και σε συντονισμό και με τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη τη χώρα, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Παλεύουμε σαν μια γροθιά και απαιτούμε:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών που θα ξεπερνάει τα 2 ευρώ/Kg έτσι ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζεται ένα εισόδημα επιβίωσης. Ναοριστεί τιμή άμεσα και να ισχύει για όλους είτε παρέδωσαν πριν είτε αναμένουν τώρα ναπαραδώσουν.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Καμιά περικοπή των ενισχύσεων, σύνδεση με την παραγωγή.
  • Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής και επιδότησή του.Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Αλλαγή του κανονισμού ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Άμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής μας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεωργική εγκατάσταση χωρίς ρεύμα.

Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους μας αγρότες και κτηνοτρόφους την Κυβέρνηση  σήμερα, που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, ενώ όπως και οι προηγούμενες βαδίζουν στην ίδια αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ, που υποθηκεύει το μέλλον και την ύπαρξή μας.

-Καταγγέλλουμε την προσπάθεια μεγαλεμπόρων, Παναιγιάλειας Ένωσης των μεταποιητών και βιομηχάνων, που θέλουν να παίρνουν την παραγωγή μας, να αφήνουν εμάς στην πείνα, πουλώντας πανάκριβα τον κόπο μας, στους εργαζόμενους και τα λαό.

Απαιτούμε Κυβέρνηση και Υπουργείο, να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μαζί με όλους τους συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα, μέχρι να πάρουμε όσα μας ανήκουν!

                           ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΟΣΥΓKEΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.