Κλείνει η Τροχαία Αιγίου – Τι αναφέρει ο ∆ιοικητής της Τροχαίας Αιγίου – Αστυνόµος Β’ Μάριος Βουλδής

Το ένα «χαστούκι» µετά το άλλο δέχεται η Αιγιάλεια. Μετά την αποδυνάµωση υπηρεσιών, νοσοκοµείων αλλά και τα «λουκέτα» επιχειρήσεων,  έρχεται τώρα το κλείσιµο της Τροχαίας Αιγίου που σύµφωνα µε Προεδρικό ∆ιάταγµα δεν θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη υπηρεσία. Σύµφωνα µε το σχέδιο αναδιάρθρωσης υπηρεσιών της κυβέρνησης, προβλέπεται η συγχώνευση της Τροχαίας Αιγίου µε το Αστυνοµικό τµήµα Αιγίου. 

Τι σηµαίνει αυτό:

Α) Η Αιγιάλεια θα µείνει χωρίς Τροχαία.

Β) Η παλιά εθνική οδός Πούντας – Καλαβρύτων δεν θα αστυνοµεύεται τροχονοµικά όπως πριν.

Γ) Το κέντρο της πόλεως Αιγίου θα επιβαρυνθεί ακόµα περισσότερο µε το κυκλοφοριακό.

∆) Κατά τους θερινούς µήνες, όπου η κίνηση είναι αυξηµένη, θα είναι πιο ορατή η απουσία της Τροχαίας.

Ε) Θα υπάρχει µία «δύναµη» στο Τµήµα, η οποία όµως θα δυσκολεύεται να ανταποκριθεί µε επιτυχία σε ταυτόχρονα περιστατικά που θα καταγράφονται. Το συγκεκριµένο προεδρικό διάταγµα ισχύει από τις 31/5/2016.

Μιλώντας στον «ΤΥΠΟ» ο ∆ιοικητής της Τροχαίας Αιγίου – Αστυνόµος Β’ Μάριος Βουλδής τόνισε:

vouldis-1– «Όλα αυτά γίνονται σε ένα ευρύτερο σχεδιασµό της προστασίας του πολίτη που εφαρµόζει η κυβέρνηση και ελπίζουµε  να έχουµε θετικά αποτελέσµατα κατά την εφαρµογή του νόµου».

Η υπηρεσία της Τροχαίας είναι απαραίτητη για το δήµο µας. Πολλές φορές αγανακτούµε για τα διπλοπαρκαρίσµατα στο κέντρο της πόλης, για την κυκλοφοριακή συµφόρηση σε οδούς που δηµιουργούν οι οδηγοί και περιµένουµε πάντα την Τροχαία να δώσει λύση.

Αν η υπηρεσία αποδυναµωθεί το ΧΑΟΣ θα είναι ακόµα µεγαλύτερο!!!

Αξίζει να σηµειωθεί ότι και στην Πάτρα, τα Τµήµατα της Τροχαίας από πέντε που λειτουργούν θα συγχωνευτούν σε τρία, ενώ καταργείται και η τουριστική αστυνοµία.

Το Τµήµα Ασφαλείας Αιγίου και το Αστυνοµικό τµήµα Αιγίου, µετονοµάζονται σε Τµήµα Ασφαλείας Αιγιαλείας και Αστυνοµικό τµήµα Αιγιαλείας.

Καλό θα ήταν η ∆ηµοτική Αρχή, ο Εµπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας αλλά και όλοι οι φορείς, να κινητοποιηθούν άµεσα, να παρέµβουν στους αρµόδιους, έτσι ώστε η απόφαση αυτή να µην προχωρήσει για την περιοχή µας.

Ο ∆ήµαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, µετά από µεγάλη προσπάθεια κατάφερε να κρατήσει το Αστυνοµικό Τµήµα Ακράτας και θα πρέπει τώρα να δώσει τον ίδιο αγώνα έτσι ώστε να σωθεί η Τροχαία Αιγίου.  Ο ίδιος γνωρίζει καλά τα καθηµερινά κυκλοφοριακά προβλήµατα σε κεντρικά σηµεία του Αιγίου και όχι µόνο και η κατάργηση της Τροχαίας Αιγίου, αποτελεί έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» για τη ∆ηµοτική Αρχή.

ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΡΟΔΡΟΜΑΚΗ