ΚΚΕ Αχαΐας: “Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας του λαού!”

Για μια ακόμη φορά στο έλεος της κακοκαιρίας αλλά και της τραγικής έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων βρίσκονται οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας, αφού κανένα μέτρο δεν ελήφθη εγκαίρως, βλέποντας δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, σπίτια, αποθήκες και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, (λιοστάσια, αμπέλια και χωράφια) να έχουν πλημμυρίσει, ενώ σε πολλά σημεία έχει πλημμυρίσει ο ποταμός Πείρος και οι παραπόταμοι Σερδινή και Μαλλιαγκού.

Η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων είναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μέχρι σήμερα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που δεν έχουν στην προτεραιότητά τους την προστασία της ζωής του λαού και των εργαζομένων. Οι συνεχείς καταστροφές υπενθυμίζουν με το χειρότερο τρόπο τις τραγικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ και τοπικών διοικήσεων που διαχρονικά μείωσαν τις δαπάνες για τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς δεν θεωρούνται επιλέξιμα σε σχέση με τις επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η τεχνογνωσία και το απαραίτητο δυναμικό να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και το λαό πρωταγωνιστή στις εξελίξεις .

Σοβαρή ευθύνη φέρουν αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση στην Πατρών Πύργου, που για άλλη μια φορά πλημμύρισε θέτοντας σε κίνδυνοτην ζωή χιλιάδων εργατών της ΒΙΠΕ, εκπαιδευτικών, γιατρών και συνολικά του λαού της Δυτικής Αχαΐας και όλης της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι οι Ρομά και οι μετανάστες –εργάτες γης, των οποίων οι κατοικίες είναι ευάλωτες σε κάθε είδους φυσικά φαινόμενα.

Καμία αναμονή! Καμία ανοχή στον εμπαιγμό και την κοροϊδία κυβέρνησης και περιφέρειας.

Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας!

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα  για όλο το λαό της περιοχής και για όσο χρειαστεί! Στέγαση-διαμονή και σίτιση δωρεάν με ευθύνη του κράτους!

Ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής!

Να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των σχολείων της περιοχής, αλλά και η ασφαλής μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών.

Να καταγραφούν οι ζημιές και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% άμεσα σε όλους όσους επλήγησαν, για όλες τις ζημιές, χωρίς τους γνωστούς όρους που αποκλείουν μεγάλο μέρος των πληγέντων.

Τ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ