Κινητοποιήσεις του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας – Επίσκεψη σε Περιφέρεια και Δ/νση Δασών

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της π. Κυριακής η έκτακτη γενική συνέλευση του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλοόγου Αιγιάλειας, όπου συζητήθηκαν μείζονα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως δακοκτονία, δασικοί χάρτες, χαμένες επιδοτήσεις καθώς και το μεγάλο πρόβλημα με τις ακρίδες. Αποφασιστηκε να κλειστεί άμεσα ραντεβού με τον Περιφεριάρχη προκειμένου να δοθεί λύση, καθώς και στην Διεύθυνση Δασών στην Πάτρα για τους δασικούς χάρτες.

Όσον αφορά τις χαμένες επιδοτήσεις υπάρχει μια δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για ακόμη μια φορά το αίτημα προς την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. και τον Επίτροπο απορρίφθηκε. Η λύση που δόθηκε είναι ότι απο το 2017 και μετά θα μπορέσουν να πάρουν ένα μέρος από αυτά που χάθηκαν μέσω του εθνικού αποθέματος που θα είναι στο μέσο όρο του Περιφερειακού αποθέματος μοναδιαίας αξίας που είναι περίπου στα 80 ευρώ ανά στρέμμα χωρίς αναδρομική ισχύ για τα έτη 2015-2016.

Ο Πρόεδρος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου κ. Παρασκευάς Σπυρόπουλος αναφέρει:

– “Επιδοτήσεις χάνονται, ο κόσμος κάνει αιτήσεις εξαγοράς γης στα δασαρχεία για γη που ήδη εχει πληρώσει, η φορολογία συνεχώς αυξάνεται, οι ασφαλιστικές εισφορές το ίδιο. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση βοηθά και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα. Ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος καλεί όλον τον αγροτικό κόσμο της Αιγιάλειας να είναι σε επαγρύπνηση, γιατι η μόνη λύση είναι ο αγώνας, μιας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  έχουν μονο στόχο την εξαθλίωσή μας”…