Κινηματογράφος «Απόλλων»: Συνεχίζει το «1917», έρχεται το «Για Πάντα»

Συνεχίζει και τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα στον «Απόλλωνα», το «1917» που σαρώνει το ένα βραβείο μετά το άλλο και έχει βάλει πλώρη για τα φετινά Όσκαρ, με 10 υποψηφιότητες! Έρχεται η ιστορία αγάπης «Για Πάντα» με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και την Κατερίνα Γερονικολού! Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας θα φιλοξενηθούν στον «Απόλλωνα» το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιανουαρίου.

«1917»

Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Μπλέικ. Γυρισμένο σαν μονοπλάνο σε πραγματικό χρόνο από τον σκηνοθέτη του Skyfall, Σαμ Μέντες, σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς και με ένα μεγαλειώδες καστ, το 1917 είναι μία επική πολεμική ταινία που υπόσχεται να αφήσει το στίγμα της και να μείνει κλασική.

Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες

Ηθοποιοί: Τζορτζ Μακέι, Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν, Μαρκ Στρονγκ, Άντριου Σκοτ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κλερ Ντιμπούρκ, Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Διάρκεια: 110 λεπτά

«…Για Πάντα»

O Πέτρος είναι ένας 35αρης επιτυχημένος σεφ και συλλέκτης βινυλίων που ψάχνει τον εαυτό του σε εφήμερες σχέσεις και νυχτερινές εξορμήσεις. Η Ζωή είναι μία ρομαντική κοπέλα που σχεδιάζει και ράβει παιδικά κοστούμια και ενδιαφέρεται για μια σταθερή σχέση. Οι δύο κόσμοι τους θα τεθούν υπό αμφισβήτηση όταν θα συναντηθούν τυχαία σε ένα βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο ένας δυνατός έρωτας θα γεννηθεί και θα επηρεάσει τη ζωή τους. Για πάντα!

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

Ηθοποιοί: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού, Όλγα Δαμάνη, Χάρης Μαυρουδής, Ευγενία Σαμαρά κ.α.

Διάρκεια: 111 λεπτά

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών-εκδηλώσεων:

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

  • «1917», στις 19:00
  • «Για Πάντα», στις 21:30

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

  • «Για Πάντα», στις 17:00
  • «1917», στις 19:00

Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Συναυλία από το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας στις 20:00, είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Θεατρική παράσταση: «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας» στις 20:00, από τοπικές θεατρικές ομάδες με την συμμετοχή μελών τοπικών Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές. Επιμέλεια  κειμένου της Φιλολόγου κας Ευανθίας Μπεντεβή, σενάριο – σκηνοθεσία Φιλολόγου κ. Κωνσταντίνου Κλάγκου.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

  • «Για Πάντα” στις 17:00
  • «1917», στις 19:00
  • «Ψυχή και Σώμα», στις 21:30 από την Κινηματογραφική Λέσχη Αίγιου είσοδος για μέλη δωρεάν, για μη μέλη 4€ και 3€ (φοιτητές, άνεργοι)

Τρίτη 28 Ιανουαρίου

  • «Για Πάντα», στις 19:00
  • «1917», στις 21:30

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

  • «Για Πάντα», στις 19:00
  • «1917», στις 21:30