Κατσιφάρας: “Το μέλλον της Ευρώπης είναι οι νέοι”

Κοντά στους μικρούς μαθητές του 15ουΝηπιαγωγείου Πατρών, που γιόρτασαν σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, την Ημέρα της Ευρώπης,βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Το μέλλον της Ευρώπης και η ελπίδα της είναι οι νέοι, γι’ αυτό πρέπει να τους ακούσουμε» δήλωσε  ο Περιφερειάρχης που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, δίνοντας το δικό του στίγμα στη γιορτή  με μια συμβολική κίνηση…

Με τίτλο <<Σιντριβάνι και νερό …όνειρο Ευρωπαϊκό>>,  στο πλαίσιο του Προγράμματος Teachers 4 Europe, οι μικροί μαθητές πραγματοποίησαν μια διαφορετική δράση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Ενημερώθηκαν  για τα σιντριβάνια και την ιστορία τους από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τζανάκο.

Δημιούργησαν, τραγούδησαν και κλείνοντας την εκδήλωση, με μια συμβολική κίνηση, άφησαν τα καραβάκια τους να ταξιδέψουν μεταφέροντας το μήνυμα να επαναπατριστούν σημαντικά μνημεία της περιοχής μας, μέσα από τα οποία αποτυπώνεται η ιστορία και ο πολιτισμός μας. «Ακούστε μας: Θέλουμε το Μαρσύα   πίσω στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Πάτρας» ήταν το μήνυμά τους.