Κατσανιώτης : «Τα ελληνικά φτερά είναι πιο ισχυρά από ποτέ»

Επίσκεψη στην 116 Π.Μ. και στο Εργοστάσιο Μεταφορικών

Μέσων & Επίγειου Εξοπλισμού στον Άραξο

 

Την 116 Π.Μ. στον Άραξο επισκέφθηκε χθες το πρωί, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας  Κατσανιώτης,  όπου με την ευκαιρία των εκδηλώσεων ενόψει του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, ξεναγήθηκε στην στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων. Παράλληλα, συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διοίκηση της Μονάδας, ιπτάμενους και άλλο προσωπικό.

«Η απάντηση της Ελλάδας στον αναθεωρητισμό που εκφράζει η Άγκυρα είναι η αποτρεπτική ισχύ της σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο. Εμείς, από τη δική μας πλευρά μας, απαντάμε στο διπλωματικό πεδίο με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στο δίκαιο και την αλήθεια. Και εσείς όμως, απαντάτε το ίδιο αποφασιστικά, κάθε φορά που καλείστε να υπερασπιστείτε την πατρίδα στις προκλήσεις που δεχόμαστε στον εναέριο χώρο. Τα ελληνικά φτερά είναι πιο ισχυρά από ποτέ» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσανιώτης, μιλώντας με τα στελέχη της 116 Π.Μ.

Αργότερα, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων & Επίγειου Εξοπλισμού του Αράξου, όπου μάλιστα του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει, στην κατεύθυνση ανάδειξης και ενίσχυσης του Εργοστασίου.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπώ την Αχαΐα στη Βουλή και την κυβέρνηση. Και είναι μεγάλη τιμή να προσπαθώ για την ανάδειξη της σημασίας που έχει το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων & Επίγειου Εξοπλισμού, όπως και συνολικότερα, οι μονάδες της Αμυντικής Βιομηχανίας στην περιοχή μας» σημείωσε ο κ. Κατσανιώτης παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα,  ενώ υπενθύμισε την πρότασή του, να δημιουργηθεί στην Πάτρα ένα Κέντρο Έρευνας Αμυντικών Τεχνολογιών που θα συνδέσει τις Ένοπλές Δυνάμεις με τη τεχνολογία και την καινοτομία.

«Η επένδυση σε μία ισχυρή αμυντική βιομηχανία που θα εκμεταλλεύεται το ισχυρό σύστημα τεχνολογικής έρευνας στην Πάτρα, πιστεύω ότι είναι το μέλλον που αξίζει σε όλους μας και κυρίως, στις Ένοπλες Δυνάμεις» σημείωσε ο κ. Κατσανιώτης.