Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στα Ψηλαλώνια Αιγίου

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των Ηρώων στα Ψηλαλώνια Αιγίου, προσκύνημα μαθητών και μαθητριών των Σχολείων και Σχολών, Ελλήνων Προσκόπων & Ελληνίδων Οδηγών, (αντιπροσωπειών μιας διμοιρίας με τους σημαιοφόρους και παραστάτες), με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής.

Η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου υπό την Δ/νση της κ. Παπαγεωργίου Μαρίας, καθηγήτριας Μουσικής, έψαλε τον Εθνικό Ύμνο. Αμέσως μετά ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους των σχολείων και ενός λεπτού σιγή. 

Τελετάρχες ορίστηκαν ο κ. Γεώργιος Ασημάκος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και η κα Μαρία Θεοφανοπούλου εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 2ου Λυκείου Αιγίου. 

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΩΡΑ 10.15΄: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωμα-τείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟ-ΤΟΚΟΥ» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών. 

ΩΡΑ 10.30΄: Δοξολογία στον Ιερό Μ. Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου 

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντι-προσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου Αιγίου κ. Παναγιώτη Μητρόπουλο. 

ΩΡΑ 11.45΄: ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Εκκίνηση των τμημάτων των Σχολείων και των Συλλόγων που θα παρελάσουν, προηγου-μένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απένα-ντι από αυτούς. 

Τελετάρχης ορίζονται οι δημοτικοί υπάλληλοι κ.κ. ΑΓΛΑΪΑ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ, ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ και  ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΨΑΣ