ΚΑΛΩΣ Τ’ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΤΑ ΖΟΥΜΠΟΥΡΛΟΥΔΙΚΑ!!!

 Έρχονται οι επενδυτές φουριόζοι, εξ Αµερικής, να τ’ αγοράσουν  όλα και η  Αιγιαλεία να γίνει  Κυανή Ακτή !!!!

Να  δεις που και την πλατεία Αγίας Λαύρας την άφησαν έτσι,  για να προσγειώνονται οι λεφτάδες µε τα ιδιωτικά τζετ και τα ελικόπτερα !

Τώρα, το πτωχό µυαλουδάκι της ξανθιάς υπογράφουσας καταλαβαίνει γιατί αποχώρησε και το πλοίο απ΄ το λιµάνι… Για να ΄ρθουν οι θαλαµηγοί και  τα κότερα εν µια νυκτί !

Όλα  αυτά µου θυµίζουν ελληνικές ταινίες µε πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνου που κυνηγά τα ναυτάκια για να τσεπώσει κανά δολάριο και την Καραγιάννη µε τους κεφτέδες εν τω τηγανίω να δείχνει τα χωράφια  της στον Γεωργίτση  τονίζοντας πως είναι προικώα  της, ελπίζοντας διακαώς στο µ’ ένα σµπάρο δυο τρυγόνια !

Ο  µεν πρώτος για να ζήσει την οικογένειά του, η δε δεύτερη για να καλοπαντρευτεί και να κάνει την ζωή που ονειρεύεται …

Η φτωχή πια  Αιγιαλεία, έρµαιο κακής διοίκησης ετών, µετρά ανεπούλωτες πληγές και στρέφει όπως κι ολάκερη η Ελλάδα τις ελπίδες της στην Τουριστική Ανάπτυξη !

Οι παραπάνω χαρακτήρες υπαρκτοί σ’ αυτό το θεατρικό σανίδι και  σίγουρα περιστοιχισµένοι από… “Γρίπηδες” που  δηµιουργούν το ανάλογο κλίµα εκµεταλλευόµενοι συγκυρίες και τάζοντας λαγούς µε πετραχήλια κλείνουν συµφωνίες !

Πόσο  στ’ αλήθεια µετρά στην συνείδηση  του δηµότη η χαρµόσυνη αυτή αναγγελία;

Γιατί ν’ αποτελεί  γεγονός άξιο δηµοσιοποίησης µια περαντζάδα; Αστεία πράγµατα …

Φαντάσου την Αιγιαλεία νεαρά ετών τριανταπέντε που αναζητά σύζυγο …

Θα ΄βγαινε ποτέ η οικογένειά της να µιλά για πιθανούς µνηστήρες ;

Εκείνοι να ΄ρχονταν, να ΄τρωγαν το συκαλάκι τους και να την έκαναν µε πηδηµατάκια ελαφρά ή να στρίβαν  διά του αρραβώνος ;

∆εν είµαστε σοβαροί !

Μόνο  γέλια προκαλούν τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασµού  ή κλάµατα !

∆ιότι ή εκείνοι είναι φαιδροί ή εµένα τον δηµότη θεωρούν ανεγκέφαλο ! Μπρός γκρεµός και πίσω ρέµα !

Ας είµαστε πιο φειδωλοί κι ας µιλάµε ανοιχτά για κάτι τόσο σοβαρό για το µέλλον του  τόπου  µόνο όταν ο σκοπός έχει πια επιτευχθεί !

Τότες και µόνο τότες ας ναυλώσουµε και  ένα πουλµανάκι να τ’ ανεβάσουµε τ’ Αµερικανάκια και στην ορεινή Αιγιαλεία και πού ξέρεις µπορεί να ΄χουµε και Κυανή Ακτή και Προβηγκία στο µισάωρο !

Αµ πώς !!!

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Χρονογράφημα στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”