Καλογερόπουλος: «Οι αγώνες των προγόνων μας δικαιώνονται στην ομοψυχία και τη συνεργασία όλων μας προς την πρόοδο»

Ημέρα μνήμης, τιμής, ενίσχυσης της ιστορικής μας συνείδησης αλλά και παραδειγματισμού, χαρακτήρισε την Επέτειο της έναρξης της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας (26-30 Ιανουαρίου 1821) ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, το πρωί της Πέμπτης από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο αυτού του σπουδαίου πολιτικού γεγονότος της εποχής, που πυροδότησε τις εξελίξεις και οδήγησε στην έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα κατά του Οθωμανικού ζυγού.

Δυστυχώς, η έντονη κακοκαιρία δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της προγραμματισμένης μαθητικής παρέλασης κι έτσι εψάλη η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αιγίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και ακολούθησαν χαιρετισμοί του αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εκπρόσωπο Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 κ. Φωκίωνα Ζαΐμη, του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας κ. Χαράλαμπου Μπονάνου, του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Θανάση Παπαδόπουλου και του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα μνήμης, τιμής, ενίσχυσης της ιστορικής συνείδησης αλλά και παραδειγματισμού. Οι αγώνες των προγόνων μας βρίσκουν δικαίωση στην ενότητα, στην ομοψυχία, στην τόλμη, στην αποφασιστικότητα και στη συλλογική βάση και συνεργασία όλων μας προς την πρόοδο. Η Αιγιάλεια μπορεί να είναι υπερήφανη για την ιστορία της, γιατί εδώ αποτυπώθηκε ότι με την ενότητα μπορούμε όχι μόνο να πιστέψουμε στο θαύμα αλλά και να το πραγματοποιήσουμε».

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον του Δημοτικού Κήπου Υψηλών Αλωνίων και ακολούθησε η παράθεση επίσημου γεύματος για τους προσκεκλημένους στο «Λιόπετρο».

Το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν, εκτός από τους προαναφερθέντες, οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας και Κωνσταντίνος Μάρκου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας, Αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι επαγγελματικών-κοινωνικών φορέων και συλλόγων, μέλη Συλλόγων Αναβιωτών κ.α..

Η σειρά εκδηλώσεων για την Επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί, ενώ για τυχόν αλλαγές θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.

 

« από 2 »